Erzincan’da hafta sonu yapılacak olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi iptal edildi.

Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Erzincan’da yapacağı miting sebebiyle HDP mitinginin, ileriki bir tarihe ertelendiği bildirildi. Miting ile ilgili Erzincan Valiliği tarafından HDP İl Başkanlığı’na yazı gönderildi.

Seçim mitinglerine Erzincan’dan başlayacak olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi iptal edildi. Erzincan Valiliği’nden HDP İl Başkanlığı’na gönderilen resmi yazıda şunlara yer verildi: “Dilekçeniz tarafımızdan incelenmiş olup, 26.04.2015 tarihinde Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ilimize yapacağı ziyaret ve akabinde gerçekleştireceği açılışlar ve halka seslenişinin Cumhuriyet Meydanı’nda olmasından dolayı, meydanda bir gün öncesinden güvenlik tedbiri alınması amacıyla kolluk güçleri tarafından gerekli çalışmaların yapılacağından, ilgi dilekçeniz ile miting yapmak için istemiş olduğunuz Cumhuriyet Meydanı uygun görülmemiştir. Valiliğimiz tarafından belirlenen diğer miting alanlarından birisini talep etmeniz halinde veya mitingi ileri bir tarihte aynı meydanda yapmak istemeniz durumunda Valiliğimiz tarafından gerekli değerlendirmeler yapılarak tarafınıza cevap verilecektir.” denildi.

Mitingin iptal olduğu haberini HDP Erzincan milletvekili adayı Erol Ağdaş, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından takipçileri ile paylaştı ve tepkisini dile getirdi.