HDP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından ilk kez düzüelenen mitingin ardından, bir grup alana girmek isteyince olay çıktı. Herhangi bir zarar görenin olmadığı olay sebebiyle çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis ekipleri, şehirde geniş güvenlik önlemleri alıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Kuvay-i Milliye Meydanı'nda öğle saatlerinde düzenlenen mitingin ardından özel arabayla şehirden ayrıldı. Bu sırada çoğunluğu otobüslerle ilçelerden gelen partililer de geri dönmeye başladı. Bu esnada bir grup, aleyhte sloganlar atarak miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Kurtdereli Spor Salonu önünde önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri, iki grubun karşılaşmaması için yolu kapattı. HDP'lilerin üzerine gitmek için polis barikatını aşmaya çalışan grup, biber gazıyla dağıtıldı. Bu sırada öfkelenen grupla polisler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Şehrin merkezinden geçen Vasıf Çınar Caddesi, bir süre çift taraflı tarafiğe kapatıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu cadde, yaklaşık 30 dakika sonra tekrar açıldı.

Bu sırada sloganlar atan grup, daha sonra HDP'nin Eski Kuyumcular Mahallesi'nde bulunan binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin müdahalesiyle bu kez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak bir süre slogan attılar. Polis, özellikle çarşı bölgesinde muhtemel bir vakaya karşı güvenlik önemlerini sürdürüyor.