Siirt’te partililere seslenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yalanların dolanların üzerine kurulmuş, sahtecilik üzerine kurulmuş, insani, İslami ve vicdani değerlere zarar vermiş bu iktidarı frenlememiz, durdurmamız lazım.” dedi. Demirtaş, Mursi’nin idamının durdurulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a beraber heyet kurma çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen Siirt mitinginde konuştu. Partililere seslenen Demirtaş’ın hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti vardı.

‘En büyük başkan bizim başkan’ şeklindeki tezahüratlara “Büyüklük Yaratana mahsustur. Bizler halkın hizmetçisiyiz ancak. ” diye karşılık verdi. Demirtaş, "Türkiye’nin bütün renklerinin Meclis’te olması gerekiyor. Sadece biz değil, küçük büyük demeden bütün partilerin Meclis’te olması gerekiyor. Biz adalete inanmış bir parti olarak sadece HDP’yi değil, herkesi parlamentoya taşımaya çalışıyoruz. Bu akşam mübarek Ramazan’ın müjdecisi Beraat Kandili. İnşallah sizlerin duası, yürekten, saf, inanarak ellerini Yaratan’a açarak ettiği dualar kabul olacak. Hem barışa kardeşliğe hem ülkemizde özgürlüğe vesile olsun istiyoruz. Sizin dualarınız da bunun içindir. Allah dualarınızı da kabul etsin” şeklinde konuştu.

‘HDP’yi bir üst akıl yönetiyor diyorlar.’ iddialarına da cevap veren Demirtaş, “Amerika’dan İsrail’den bir yerlerden üst akıl bizi yönetiyormuş, buradan onlara sesleniyorum; sizde, bizde bu akıl yok, bir tek kendilerini akıllı zannediyorlar. Bizi ortak akıl, ortak vicdan yönetiyor. Kim yönetiyor bizi görmek istiyorsanız bu halk yönetiyor bizi.” ifadelerini kullandı.

‘BAKARA MAKARA DİYE DALGA GEÇENİ DANIŞMAN YAPTI’

Konuşmasının büyük bölümünde Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, Egemen Bağış’ın Saray’da danışman yapılmasına da değindi. Demirtaş, bu konuda şunları söyledi: “Bunun yanında bir Avrupa Birliği Bakanı vardı. Hani telefonda Kur’an’ın ayetleri ile dalga geçmişti. Bakara makara demişti. Allah korusun onu bizden biri söylemiş olsaydı, şu anda bizi darağacına çekecektiler. Bakara makara diye dalga geçeni ne yaptı biliyor musunuz? Sarayda danışman yaptı onu. Öyle Cumhurbaşkanına öyle danışman, öyle başa öyle tarak. İslam’ı, dini en çirkin şekilde kullananları da kendine danışman yapacak ki ekip tamamlanmış olsun. Hırsızı, rüşvetçiyi yanına alacak ki ekip tamamlanmış olsun.”

‘BEN ÇALDIĞIMI SÖYLÜYORUM, O DA SÖYLESİN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin saz çalmasını ve Türkü söylemesini eleştirdiğini hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “Bugün benim saz çalmamla, türkü söylememle alay ediyor. Hakaret ediyor kendince. Bak defalarca çağrı yaptım, tekrar edeyim; ben çaldığımı söylüyorum, sen çaldığını söyleyebiliyor musun söyleyemiyor musun? Ben çaldıklarımı söylemekten utanmıyorum, sen de çaldıklarını söylemekten utanmıyorsan sen de söyle.”

‘CANLI YAYINDA TARTIŞMAYA KORKUYORLAR’

Erdoğan’a ve Davutoğlu’na televizyonda tartışma konusunda çağrı yaptığını belirten Demirtaş, “Hem ona hem de küçüğüne çağrı yaptım. Gel televizyonda tartışalım, hodri meydan. Kendine güveniyorsan, bilgine ilmine güveniyorsan istersen ikimiz yalnız çakılam istersen yanına 100 tane danışman al. Canlı yayında açık açık tartışalım. Hodri meydan. Eğer söylediklerin doğruysa, bir de yüzüme bakarak söyle bakalım. Yav insan bundan korkar mı? Bizimle canlı yayına çıkmaya korkuyorlar. Yarası olan korkar, gocunur. Sizin yaranız var, yalanınız var, suçunuz var, günahınız var o yüzden korkuyorsunuz bizimle canlı yayına çıkmaya.”

‘IŞİD’E GİDEN TIRLARIN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ’

Durdurulan MİT TIR’larına da değinen Demirtaş, “İktidara geldiğimiz gün, IŞİD tecavüzcüsünün, barbarlarının suyunu keseceğiz. Türkiye’den ona giden TIR’ların önünü keseceğiz.

‘HEYET OLUŞTURUP MISIR’A GİDELİM’

Erdoğan ve Davutoğlu’nun Mısır ve Filistin konusunda samimi olmadığını vurgulayan Demirtaş, Mısır’a giderek Mursi’nin idamının durdurulması için heyet oluşturma çağrısında bulundu. Demirtaş, şöyle devam etti: “Gece gündüz ‘Mısır-Rabia’ deyip meydanları dolaşıyor. Bunlar Mursi’ye gaz verdiler. Yürü arkandayız dediler ama öyle bir yere getirdiler ki darbe ile karşı karşıya kalınca arkasında durmadılar. Mursi idam edilmek üzere yine arkasında durmuyorlar. Mursi’yi gaza getirip ‘Türkiye arkandadır’ diyen bunlar ama bugün sahip çıkmayanlar da bunlar.

Gel bir heyet oluşturalım, ben de o heyetin içine gireceğim, sen de Cumhurbaşkanı olarak heyete başkanlık yap. Birlikte Mısır’a gidelim. Mursi’nin idamını durdurana kadar da oradan çıkmayalım. Biz hazırız. Gel birlikte Gazze’ye gidelim. Gazze’deki abluka kaldırılana kadar Gazze’den çıkmayalım. Biz buna hazırız. Meydanlarda ‘Raiba’ diye insanları kandıracağına gel yollara düşelim, Mısır’da da Filistin’de de direnişin öncüsü olalım.”

‘HIRSIZI SANDIK BAŞINDA YAKALAYIN’

Sandıklara sahip çıkma noktasında seçmenini uyaran Demirtaş, “Sandıklardan oy çalınmasını engelleyecek bir hazırlık yapmamız lazım. Sakın ola ki oy çalmayı düşünenler girişimde bile bulunmasın. Bu defa tedbirlerimizi çok iyi aldık. Hırsızı sandık başında yakalayacak bütün tedbirleri aldık. İçiniz rahat olsun. Gönül rahatlığıyla gidip oylarınızı kullanın. Biz oylara sahip çıkacak gücü, örgütlü disiplini yarattık. Hiçbir şekilde tedirginliğiniz olmasın. Yurt dışında özellikle oy kullanamayanlar varsa mutlaka gelip sınır kapılarında oylarını kullansınlar.” dedi.