Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin yargıyı bir sopa gibi kullandığını söyledi. Demirtaş, “Ortada bir kayyum uygulaması yok bir mafya uygulaması var. Bu mafya uygulamasına bugün sessiz kalıyorsanız, yarın herkese yapılacaktır. Bu hükümetin yarın savcılara da mafya uygulaması yapmayacağının garantisi var mı? Hepimize yaptılar bu mafya uygulamasını.” dedi.

Selahattin Demirtaş, İstanbul Tabip Odası’nın Cağaloğlu’nda düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demirtaş, bir gazetecinin Bugün Tv, Kanaltürk, Bugün ve Millet gazetelerine atanan kayyumla ilgili sorusuna cevap verdi. Demirtaş, bu konuda şunları söyledi: “Bu uygulamaların hepsi hukuk dışı, kanun dışı uygulamalar. Medya özgürlüğünü kısıtlayan uygulamalar. Bunların hepsi siyasi karar, siyasi irade bunları yapıyor. Siyasi irade değişmediği sürece görünüyor ki kimse hukuku uygulayamayacak. Ben buradan özellikle yargı mensuplarına çağrı yapmak istiyorum. Siyasi irade hukuk dışı, kanun dışı bir yola girdiğinde siz de resen devreye girme şansınız ve hakkınız var. Uzun yıllar bunu hiç yapmadınız. Yargı olarak ülkenin demokratikleşmesine hiç katkı sunmadınız. Bugün de sunmayacaksanız ne zaman sunacaksınız? Yani sürekli muhalefete dişini gösteren bir yargı, bir soruşturma anlayışından bıktık usandık artık. İktidarın aleni bir şekilde suç işlediği noktalarda en azından yargı evrensel hukuktan yana olduğunu gösterebilmelidir. Ortada bir kayyum uygulaması yok bir mafya uygulaması var. Bu mafya uygulamasına bugün sessiz kalıyorsanız yarın herkese yapılacaktır. Bu hükümetin yarın savcılara da mafya uygulaması yapmayacağının garantisi var mı? Hepimize yaptılar bu mafya uygulamasını. Bu zorbalıkları, orman kanunlarını hepimize uyguladılar. Ve yargı da sürekli hükümetin sopası haline geldi kendini kullandırttı. Artık utanç verici bir durum yaşıyoruz. Medyaya dönük operasyonlar var paralel adı altında. Yaş kuru üst üste konularak haksızlıklar yapılıyor. Yine yargı sopa olarak kullanılıyor. Ne zaman yargı adaletten yana olduğunu gösterecek bilemiyorum.”

Yargının demokrasi mücadelesinde siyasileri yalnız bırakarak zulümden yana tavır aldığını belirten Demirtaş, “Yargı da demokrasi mücadelesinde sahipsiz ve yalnız bırakırsa, zulümden yana tavır alırsa bugünkü uygulamalar çıkıyor ortaya işte. Bu medyaya dönük darbe silsilesinin devamıdır. Kimse sessiz kalmamalıdır. Yani biz baskı gören medya grubunun çizgisine göre bugüne kadar hareket etmedik. Kim zulüm gördüyse onun yanında yeraldık. Halkın adaletin yanında yer aldık. Biz şu grubun, şu cemaatin, şu siyasal düşüncenin ayrımını yapmadan hakkın, adaletin yanında yer aldık. Bugün mazlumlar eziliyorlar ve yanlarındayız. Bu durumu kesinlikle durduracağız.” diye konuştu.