Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silahtan beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin" dedi.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Burada partililere seslenen Demirtaş, Ağrı Diyadin’de yaşanan çatışmayla ilgili eline geçen son bilgileri paylaştı. Erdoğan’ın Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde ‘25 terörist askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti işte bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde. Eğer demokrasi diyorlarsa, eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez.’ sözlerini hatırlatan Selahattin Demirtaş, meydanlarda HDP’yi suçladıklarını öne sürerek provokasyon ortamıyla Türkiye’yi seçime götürmek istediklerini söyleyerek, “ 'Silah siyasetinden beslenen malum partiye oy vermeyin' yaygarası koparmaya başladılar. Kim silahtan beslenerek oy topluyorsa Allah onun bin defa belasını versin. Kim silaha güvenerek, kim elindeki silah gücüne güvenerek, emrindeki silah gücüne güvenerek oy toplamak istiyorsa Allah onun burnundan fitil fitil getirsin. Seçimi görmeyi nasip etmesin. Bizsek biz, sizseniz siz. Ama bu provokasyon ortamıyla bizler, yaratmak istedikleri bu atmosferle Türkiye’yi seçime götürmeye izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Demirtaş, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bugün yaşanan çatışmayla ilgili de eline gelen son bilgileri paylaştı. Bölgeden aldıkları haberleri ‘vahim’ olarak nitelendiren Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı Diyadin eski ilçe Başkanı Cezmi Budak’ın kafasına isabet eden gaz fişeğiyle, bir teröristin ise çatışmada hayatını kaybettiğini, bir vatandaşın da yaralandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sakarya’daki toplu açılış törenlerinde yaşanan çatışmayla ilgili konuşmasını eleştiren Demirtaş, çatışmanın, mitinge malzeme olsun diye provokasyon amacıyla yapıldığını ileri sürdü. Demirtaş, “Sakarya’da miting yaparken o mitinge malzeme olsun diye provokasyon yaptırmışlardır. Çok net açık söylüyorum. Bugün ne hikmetse dağın ta tepesine operasyon yapıp, pusu atıp, 'PKK’lılar HDP’nin barış ve bahar şenliğine geleceklermiş orada, HDP’ye oy verin diye propaganda yapacaklarmış' diye operasyon yapıyorlar. Bahar şenliğini düzenleyen HDP Diyadin ilçe örgütümüz. Valiliğin, bakanlığın açıklamasına göre PKK’lılar gelip silah zoruyla 'HDP’ye oy verin' diyecekmiş. Açıklamada bu var. Böyle rezil bir açıklama. Ve bunun için askerler gidip operasyon yapıp engellemişler.” şeklinde konuştu.

Törende Erdoğan’ın çatışmayla ilgili canlı canlı bilgi verdiğini hatırlatan Demirtaş, Erdoğan’ın bu söylemleriyle milliyetçiliği kaşıyarak buradan oy devşirmeye çalıştığını kaydetti.