Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son mitingini Pendik’te düzenledi. Burada partililere seslenen Demirtaş, “Yarın sandık başına gitmek ve resmi sonuçlar netleşinceye kadar müşahitlerin sandığı terk etmemesi çok çok önemlidir.” dedi. Demirtaş, konuşmasını Nazım Hikmet’in şiirini okuyarak tamamladı.

Selahattin Demirtaş, seçim çalışmalarının son gününde, seçim bölgesi olan Anadolu Yakası’nda iki miting düzenledi. İlk mitingini Sancaktepe’de yapan Demirtaş, ikincisini Pendik’te gerçekleştirdi. Pendik’te partililere seslenen Demirtaş, dün Diyarbakır mitinginde yaşanan bombalı saldırıya değindi, iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçladı. Demirtaş, “Halk her yerde çok sabırlı davranıyor. Diyarbakır halkı da öyle. O alçakça saldırıya rağmen, birçok insanın orada ayağı kolu kopmuş, yanık içerisinde. Bir yandan da polis gaz atıyor olmasına rağmen metanetini, sabrını korudu insanlar. İnsanlarımız sabırlı davrandılar. Sizler gibi genç, kadın, bebeği ile gelen insanlar var. İstiyorlardı ki izdiham olsun herkes birbirine ezsin, orada binlerce insan yaşamını yitirsin. Ama halk dikkatli davrandı. Yapılmak istenenin farkındaydılar. Halkımız birbirini ezmek yerine el ele tutuştu. O alçakça saldırıyı bu şekilde boşa çıkardı.” şeklinde konuştu.

“Koltuklarını kaybetmemek için bütün ülkeyi felakete sürüklemeyi göze aldılar.” diyen Demirtaş, “Bu iktidar sonsuza kadar size yar olacak değil. Elbet iktidardan birgün düşeceksiniz. Bu korkunun bu paniğin nedeni nedir? Madem ki iyi hizmetler yaptınız, madem ki kendinize güveniyorsunuz, neden korkuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Oyunuzu HDP’den yana kullanın ki hep birlikte artık gülelim. Ağlamaktan üzülmekten yüreği yanıklar, yüreği yaralılar ülkesi olmaktan bıktık. Bunların kininden öfkesinden bıktık artık. Biz kendi inancımız, dilimiz, kültürümüzle; biz Laz, Çerkez, Gürcü olarak; biz Arap, Kürt, Türk, Türkmen olarak neysek öyle yaşamak istiyoruz. Kardeş olmak istiyoruz. Alevi Sünni el ele vermek istiyoruz. Düşmanlık, öfke, savaş istemiyoruz ülkemizde.

Faşizmden önce son çıkış bu seçim. Bu seçim belki de Türkiye’nin son demokratik seçimi olacak. Bundan sonra Türkiye seçim görmeyebilir. Öyle bir diktatörlük, öyle bir tek adamlık sistemi kuracaklar ki sokaklarda inim inim inletecekler. Tek başına hepimizin adına karar verecek. Tek başına o ne istiyorsa ülkede onu yapmaya çalışacak. O zaman işte ülke kaosa, kargaşaya sürüklenecek.

Yarın sandık başına gitmek ve resmi sonuçlar netleşinceye kadar, müşahitlerin sandığı terk etmemesi çok çok önemlidir. Yarın halk neye karar verir, neyi taktir eder bilemiyorum. Taktiri bizim barajı aşmamız yönünde olursa, biz sizi mahcup etmeyeceğiz." Demirtaş, konuşmasını Nazım Hikmet'in 'Onlar ümidin düşmanıdır' şiiri ile tamamladı.