ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Çakırhüyük Belediye Başkanı olan Miktat Çetin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Çetin, yaptığı açıklamada, 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'nin başarısız olduğunu belirterek, Adıyaman’dan da CHP milletvekili çıkarılmamasından dolayı tepki göstererek partisinden istifa ettiğini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketindeki iki milletvekilini de HDP'nin çıkarttığını anımsatan Çetin, şunları kaydetti:

"Bu sebepten dolayı Genel Başkanımız da başarısızdır. Ben kendimi AK Parti'nin arkasında ikinci sırada olduğum için kendimi başarısız görüyorum ve partiye fazla zarar vermemek için partimden istifa ediyorum. Partili görünüp de parti içimizde, yönetimde olan arkadaşlar bile partiye ihanet etmiştir ve onun için ihanet edilen bir partide durmanın da anlamı yoktur."

Genel seçimlerde başarısız oldukları için 6 belediye meclis üyesiyle birlikte partilerinden istifa ettiklerini belirten Çetin, bundan sonra Belediye Başkanlığını bağımsız olarak yürüteceğini sözlerine ekledi.