Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun kendilerini tehdit ederek, baskıyla zorla diz çöktüreceğine inandığını söyledi. Demirtaş, Süleyman Soylu'ya hitaben şunları söyledi: "Etrafındaki hırsızlıklara, etrafındaki yolsuzlukla boğazına kadar batmış olanlara bir çift laf etseydin senin soylu olduğuna inanırdık.Daha iki sene önce başka bir partinin genel başkanıydı. AKP’ye atıp tutuyordu. Gece gündüz AKP aleyhine çalışıyordu, şimdi bir koltuk vermişler o koltuğun esiri olmuş oradan bize sallıyor. Merak etme 30 gün kaldı. Senin de boyunun ölçüsünü alacağız.”

Bingöl’de partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun 'Başkale ilçe başkanımızı tehdit ettiler, mecbur kaldı, istifa etti. HDP’ye geçti. Ölümle tehdit ettiler.' açıklaması yaptığını belirterek; “HDP tehdit ediyor diyorlar. Bu Süleyman Soylu diye bir Genel Başkan Yardımcıları var. Sabah akşam bize oradan tehditler savuruyor ve HDP tehditle korkutarak oy topluyor diyor. Bir kaç gün önce Van Başkale’de AKP’nin milletvekili adayları seçim çalışması için oraya gidiyorlar. Oradan bir grup esnaf da tepki gösteriyor. Protesto ediyorlar. Bunun üzerine oranın DBP ilçe eş başkanı da aralarında olmak üzere 5 kişiyi derhal tutukladılar. Sen misin AKP adaylarını protesto eden 5 kişiyi derhal tutukladılar. Bunun üzerine AKP Başkale ilçe Başkanı bütün yönetimle birlikte istifa etti ve HDP’ye geçti. Yani 3-4 gün önce AKP ilçe başkanı olan İsmet Mühirci bu olay üzerine istifa edip partimize geçti.

'ETRAFINDA HIRSIZLIĞA, YOLSUZLUĞA BOĞAZINA KADAR BATMIŞ OLANLARA BİR ÇİFT LAF ETSEYDİN SENİN SOYLU OLDUĞUNA İNANIRDIK'

Bu Süleyman Soylu AKP’nin Teşkilat Sorumlusu, dün açıklama yapmış. Demiş ki 'Başkale ilçe başkanımızı tehdit ettiler, mecbur kaldı istifa etti. HDP’ye geçti. Ölümle diyor tehdit ettiler.' Bak değerli kardeşlerim 5 dakika önce kendisini telefonla aradım. AKP’nin istifa eden Başkale ilçe başkanı İsmet Mühirci’yi. Sana küçük bir tehdit yapıldıysa Bingöl halkının huzurunda senden özür dileyeceğim dedim. O da 'Ben yürekten HDP’ye geçtim. Bunu da Bingöl meydanında gönülden söyle' dedi. Az önce yalanları ortaya çıktı. Ey Süleyman Soylu sen buraları kafamıza yıkacak kadar tehdit edeceğine, sen bizi baskıyla zorla diz çöktüreceğine inanacağına, etrafındaki hırsızlıklara, etrafındaki yolsuzlukla boğazına kadar batmış olanlara bir çift laf etseydin senin soylu olduğuna inanırdık. Daha iki sene önce başka bir partinin genel başkanıydı. AKP’ye atıp tutuyordu. Gece gündüz AKP aleyhine çalışıyordu, şimdi bir koltuk vermişler o koltuğun esiri olmuş oradan bize sallıyor. Merak etme 30 gün kaldı. Senin de boyunun ölçüsünü alacağız.” diye konuştu.

'EY CUMHURBAŞKANI, EY BAŞBAKAN BİZE KÜFÜR YAĞDIRDIĞINIZ O MİTİNGLERDEKİ KENDİ PAYIMIZI HELAL ETMİYORUZ'

“Cumhurbaşkanının ve başbakanın mitinglerde harcadığı paralar tümüyle halkın parasıdır. Bu da bir adaletsizlik bir eşitsizliktir.” diyen Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Senin cebinden çıkan parayla çıkıp sana burada hakaret ediyorlar. AKP bayrakları var ya senin paranla yapılmış. Senin de hakkın var onda. Bu kul hakkıdır kul hakkı. Kul hakkı yemenin telafisi olur mu? Bu günaha kadar girebiliyorlar işte. Gözlerini bu kadar karartmışlar. Bütün muhalefetin hakkı var onda. Ona oy veren ve vermeyen herkesin vergisiyle bu bütçe oluşturuluyor. Onlar bu paraları alıp istediği gibi harcıyorlar. 'Bizim hakkımızdır' diyorlar. Her mitingde söylüyorum biz hakkımızı helal etmiyoruz. Ey Cumhurbaşkanı, ey başbakan bize küfür yağdırdığınız o mitinglerdeki kendi payımızı helal etmiyoruz. Asla helal etmiyoruz. Halkımız bu kadar yoksulken siz o lüks israfla yaptığınız mitingleri asla helal etmiyoruz.”