HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 gün önceki PKK saldırısında şehit düşen Abdulhalik Araz'ın, Özalp ilçesinin Mollatopuz Mahallesi'ndeki baba evine taziye ziyaretine gitti. Demirtaş, hükümetin de, Kandil'in de barışın sesini duyması gerektiğini söyledi. Şehit babası Saim Araz da "Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Barış istiyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi tarafından düzenlenen 'Savaşa karşı barış' mitingine katılmak üzere dün gece Van’a geldi. Demirtaş, 3 gün önceki PKK saldırısında şehit düşen Abdulhalik Araz'ın, Özalp ilçesi Mollatopuz Mahallesi'ndeki baba evine taziye ziyaretine gitti. Taziyede şehidin babası Saim Araz'a sarılarak başsağlığı dileyen Demirtaş, hükümetin de, Kandil'in de barışın sesini duyması gerektiğini söyledi. Şehit babası Saim Araz da "Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Barış istiyoruz." dedi.

Cenazeleri Türk- Kürt diye ayırmadıklarını belirten Demirtaş, "Biz askerin, polisin, gerillanın cenazesi diye ayıramayız. Her ananın babanın yürek acısı aynıdır. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit düşen asker de bizim kardeşimizdir, bu topraklarda defnettiğimiz bütün gençler bu halkın evlatlarıdır. Bu acıları durdurmanın tek yolu da barışta ısrarcı olmaktır." diye konuştu.

Bu kadar acıya karşın ailelerin ısrarla 'barış olsun' dediğini belirten Demirtaş, "Bu çok kıymetli bir mesajdır. Herkesin bunu yüreğinde hissetmesi lazım. Benim yüreğim yandı, başkasının yüreği yanmasın, başkasının evladı gitmesin diyorsa bu bizim için bir talimattır." ifadelerini kullandı.

Demirtaş konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Acılı bir baba barış diyebiliyorsa, halen utanmadan sıkılmadan kendi köşklerinden masalarından savaş isteyenler, artık bu ülkede bu kadar güçlü olmamalılar. Evladını feda edenler barış diyor, tuzu kuru olanlar savaş diyor. Bu savaştan en küçük zarar görmeyenler gece gündüz savaşı kışkırtıyor. Ama dünyanın en değerli varlığını yitirenler barış diyor. Bizim için esas almamız gereken budur. Biz de Allah'ın izniyle el ele vereceğiz ve başaracağız."