Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in cenazesine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bugün, bütün siyasi geleneklerden, bütün siyasi partilerden azade bir barış savunucusu, demokrasi, insan hakları savunucusu kimliği ve güçlü edebiyat birikimiyle bütün Türkiye’ye miras bıraktı.” dedi.

Yaşar Kemal’in Teşvikiye Cami’ndeki cenaze namazına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kaybın kelimelerle telafi edilemeyeceğini söyledi. Demirtaş, “Kendisi sonsuza kadar varlığını koruyabilecek bir mirasla bu dünyayı terk etti. Bıraktığı miras, çok değerli bir miras. Bugün, bütün siyasi geleneklerden, bütün siyasi partilerden azade bir barış savunucusu, demokrasi, insan hakları savunucusu kimliği ve güçlü edebiyat birikimiyle bütün Türkiye’ye miras bıraktı. Bununla birlikte 40 dile çevrilmiş eserleriyle aslında dünyanın bütün eserlerine büyük bir miras bıraktı.” diye konuştu.

“Keşke Allah hepimize böyle bir yaşam, böyle bir ölüm nasip edebilse!” diyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Bunun fiziken bir ölüm olarak gerçekleştiği aşikar, Allah rahmet etsin! Mekanı cennet olsun! Yaşar Kemal gibi yaşaya bilmek ve öldükten sonra da onun kadar değerli bir miras bırakabilmek kolay bir iş değil. 90 küsur yıllık yaşama bütün bunları sığdırarak ve herkesin gönlünde taht kurarak gidebilmek. Gittiği gün de işte tarihsel büyük bir tesadüf diyelim, barış mesajını da bütün bu Türkiye toplumuna aslında onun da emeğiyle oluşan bu barış mesajını armağan ederek gidebilmek de tam da Yaşar Kemal’e yakışan bir durumdu. Hepimizin başı sağ olsun.”