HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, medyaya el koymanın sonuç alıcı bir şey olmadığını söyledi. Demirtaş, “AKP yönetiminde olan hatta cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiler şunu bilmiyorlar mı? Defalarca size yapılmadı mı aynısı? Yapanlar sonuç aldı mı? Hayır. Sonuç alamazsınız. Daha beterini şu anda siz yapıyorsunuz. Sonuç alamazsınız kendinizi bitirirsiniz. Ha derseniz ki ya biz zaten kendimizi bitirmek için yapıyoruz o zaman eyvallah. Zaten biteceksiniz siyasi olarak da kendi kuyunuzu kazıyorsunuz.” dedi.

Selahattin Demirtaş, polisin kapıları kırarak baskın yaptığı İpek Medya Grubu’nu ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Demirtaş, “Bugün medya üzerindeki zorbalığın, mafyavari usullerin aleni bir şekilde geçirildiği çok acı verici bir olayla karşılaştık. Yargı her zaman doğru karar almayabilir, hukuk her zaman doğru işlemeyebilir. Ama alınan yanlış kararları uygularken bu kadar açık ve zora dayalı bir yola girerseniz bu sizin iktidar olarak zorbalık dışında hiçbir şeye dayanmadığınızı gösterir. Bu uygulamanın bir defa derhal durması lazım. Şurada yüzlerce polisle buraya bir kanala gelip kanalı basmak, gazlamak, coplamak, el koymak bunların hangi hukukta hangi kitapta yeri var? Anlamakta zorlanıyoruz. Bunların derhal durması lazım.” şeklinde konuştu.

'KAYYUM KARARINI UYGULAMAK BU DEĞİLDİR'

Kayyum kararında hukuki sürecin işleyeceğini, avukatların buna itiraz edeceğini kaydeden Demirtaş, “şöyle devam etti: “Fakat kayyum kararını uygulamak bu değildir. Bu aleni bir şekilde basına darbeyle el koymaktır, mala mülke el koymaktır, gasptır bu. Bunu yapamazsınız. Yani hükümet çıkıp milletin malına mülküne el koyamaz. İşin birde medya özgürlüğü yönü var. Sonuç itibariyle burada bir televizyon kanalı var ve yayın yapıyor. RTÜK var, çok karşı olmamıza rağmen bu tür denetimlere RTÜK bunu denetler. Bir yayın ilkesi aykırılığı varsa bu konuda bir suç varsa denetleyecek olan RTÜK’tür. Yayın ilkelerini ihlal ediyorsa RTÜK’e şikayet edersiniz, gereğini yapar. Onun dışında gelip burada kanala el koyamazsınız. Medyayı bu kadar özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde, bütün toplumun da haber alma hakkını engelleyecek şekilde baskı altına alamazsınız.”

'SİZE YAPANLAR ALDI MI? SİZ DAHA BETERİNİ YAPIYORSUNUZ'

El koyma işleminin sonuç alıcı bir şey olmadığını söyleyen Demirtaş, “Yani bunu yapanlar şunu bilmiyorlar mı? Defalarca kendilerine yapıldı. Yani şuanda bakanlar kurulunda olan, AKP yönetiminde olan hatta cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiler şunu bilmiyorlar mı? Defalarca size yapılmadı mı aynısı? Sonuç alındı mı? Yapanlar sonuç aldı mı? Hayır. Sonuç alamazsınız. Daha beterini şuanda siz yapıyorsunuz sonuç alamazsınız. Sonuç alamazsınız kendinizi bitirirsiniz. Ha derseniz ki ya biz zaten kendimizi bitirmek için yapıyoruz o zaman eyvallah. Zaten biteceksiniz siyasi olarak da kendi kuyunuzu kazıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

'AMASIZ ANCAKSIZ BU HUKUKSUZLUĞA KARŞIYIZ'

“Topluma, medyaya, kendinizden olmayanlara düşmanca yaklaşamazsınız.” diyen Demirtaş, söylerine şöyle devam etti: “Bunu kabul etmiyoruz biz. Başımıza defalarca geldi hala yaşıyoruz bunu. Hukuksuzluğu biz de çok iyi biliyoruz. Bize hukuksuzca davranıldığında sesimizi duyuracağımız tek bir medya bile yoktu. Şimdi aynısını başka kesimlere, başka gruplara yapıyorlar. Biz amasız, ancaksız bu hukuksuzluğa karşıyız. Bugün bu hukuksuzluğa maruz kalmış tüm kesimlerle dayanışma içindeyiz. Bir an önce bu polis ablukasının kaldırılması lazım. Kanalın kendi faaliyetlerini rahatlıkla yürütebilmesi lazım. Polis zoruyla el koyma olmaz bunlar yanlış işler. Toplumun da dayanışması gerekiyor. Demokrasi böyle bir şey. Ülkemizi el birliğiyle daha huzurlu, hukukun hakim olduğu günlere taşımalıyız. Birbirimizden korkmamamızın yolu budur. Bu uygulamalar nedeniyle AKP’ye oy veren seçmeni suçlamamak düşmanlaştırmamak, ötekileştirmemek lazım. Bu kamplaşmayı artırır. Bu bir grup elit AKP tayfasının hatasıdır. Bunlarda hukuk karşısında günü gelir hesabını verirler. Ama toplumu karşı karşıya getiren bu AKP ayrıştırıcı söylemine bizim düşmememiz lazım.”

'BUNUN SEÇİME YÖNELİK BİR HAMLE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

1 Kasım’da yapılacak seçimleri hatırlatan Demirtaş, “Önümüzde bir seçim var bunun seçime yönelik de bir hamle olduğunu düşünüyorum. Bizim de sesimizi önümüzdeki üç gün içinde topluma ulaştırmamız zor olabilir. Seçim günü sesimizi topluma duyurmamız zor olabilir. Ama sandık başına gidin mutlaka oylarınıza sahip çıkın. 1 Kasım çok önemlidir. Bütün bu hukuksuzlukları değiştirebilmek için küçük bir mühür size verecekler, onda evet yazıyor. Onu doğru yere basarsanız bu hukuksuzlukları değiştirecek bir alternatif ortaya çıkarabilirsiniz. Kendinize, seçime, sandığa güvenin, halkın iradesine güvenin.” dedi.