Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Şu yamalı bohçaya dönmüş Kenan Evren anayasası hangimizin içine siniyor ki? Hangimiz bu anayasaya 'evet bu anayasa bizimdir' diyebiliriz ki?" diye konuştu. AKP'nin 13 yıldır iktidarda olduğu halde 13 yıldır yeni bir anayasa yapma sözü verdiğini hatırlatan Demirtaş, "13 yıldır anayasayı idare edip, Kenan Evren’in nimetlerinden faydalanıyorlar.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Elazığ’da düzenlenen mitingde partililere seslendi. “7 Haziran’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli en kritik seçimine hazırlanıyoruz. Bu seçim sadece partiler arası bir yarış olmayacak. Bu seçim aslında düşürülmüş, yozlaştırılmış bir siyaset ve büyük insanlık arasında bir seçim olacak.” diyen Demirtaş; şöyle konuştu: “Diktatörlük ile demokrasi arasında bir seçim olacak. Bize köleliği dayatanlarla hırsız soyguncu talancılarla halkçı dürüst siyaset arasında bir seçim olacak. Biz bu coşkuyla 7 Haziran seçimlerine hazırlanıyoruz. Bizler Türkiye’deki bütün ezilenlerin, yoksulların, işçilerin, kadınların, çiftçilerin, esnafların ve işverenin umudu olarak yola çıktık. Kim ki bu ülkede beni eziyorlar ama dilimle, ama dinimle, inancımla, ama yoksulluğumla beni eziyorlar diyen kim varsa onlara sahip çıkmak için yola çıktık. Geldiğimiz noktada çok şükür Edirne’de, Karadeniz’de, Akdeniz’de, bu selamımıza, uzattığımız bu dostluk eline, dostça tutunanlar oldu. Stajyer başbakan burada mıydı dün? Kendisine bir şey demiyorum ama o etrafında gelenler Elazığ’dan geçtiler ya, herkes malını mülkünü bir kontrol etsin. Eksik var mı yok mu? Bu HDP’nin yarattığı heyecanın büyüklüğüdür, bunlardaki paniğin korkunun nedeni. Biz bütün ülkede özüyle sözüyle, yürekten bir birliği sağlamak için yollardayız.”

“Yeni bir anayasayla, özgürlükçü sivil bir anayasayla, bütün Türkiye’de eşitliği, kardeşliği sağlamak için parti olarak seçimlere giriyoruz.” diyen Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Bizler her yerde darbe anayasasının Kenan Evren cunta anayasasının yarattığı tahribatları bitirelim diye siyaset yapıyoruz. Parlamentoda olursak ilk işimiz yeni bir anayasa için kolları sıvamak olacak. Yeni bir anayasada her biriniz kendinizi göreceksiniz. 'İşte bu benim anayasam' diyebileceğiniz bir anayasa yapmamız lazım. Şu yamalı bohçaya dönmüş Kenan Evren anayasası hangimizin içine siniyor ki? Hangimiz bu anayasaya bakıp 'evet bu anayasa bizimdir' diyebiliriz ki? 13 yıldır bunlar iktidarda, 13 yıldır yeni bir anayasa yapma sözü veriyorlar. 13 yıldır anayasayı idare edip, Kenan Evren’in nimetlerinden faydalanıyorlar. Seçim barajı Kenan Evren’in bu ülkenin başına bela ettiği bir uygulamadır. Ama 13 yıldır AKP Kenan Evren’in nimetlerinden faydalanıyor. Milli Güvenlik Kurulu, Yüksek Öğretim Kurulu. Bunların tamamı darbe kurumlarıdır. ‘Biz iktidara gelirsek kaldıracağız’ dediler. 2002’de Recep Tayyip Erdoğan. 13 yıldır ne YÖK’e dokundular, ne Milli Güvenlik Kurulu’na. Niye biliyor musunuz? Çünkü artık onlar devlet oldular. Artık Milli Güvenlik Kurulu onların emrinde. Üniversite öğrencilerinin ve hocalarının başına bela olmuş YÖK, AKP’nin emrinde. ‘Güç bendeyse’ diyorlar, mesele yok. ‘Devlet benim elimdeyse, haksızlığın, zulmün önemi yok’ diyorlar. 13 yıldır Kenan Evren’in bu ülkenin başına saldığı ne kadar bela varsa, AKP ondan beslenerek kendi devletini kurdu.”