HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Diyarbakır’daki patlamaya duyarsız kalmakla suçladı. Patlama sırasında Erdoğan’ın miting yaptığını belirten Demirtaş, “Sen Diyarbakır’ın da cumhurbaşkanı isen AKP’ye oy toplamak yerine gitseydin, Diyarbakır’da taziyelerini belirtseydin. Beni niye arıyorsun? İşte sen beni arayacağına bu paçavraları çıkaranları ara. Deki ‘utanmıyor musunuz? benim ülkemde katliam olmuş, siz hedef gösteriyorsunuz’ “ dedi.

Partisinin Sancaktepe’de düzenlediği mitinge katılan Demirtaş, partililer tarafından sık sık alkışlandı. HDP’liler, dünkü Diyarbakır’da meydana gelen patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, ‘katil Erdoğan’ sloganları attı.

Konuşmasında patlamaya değinen Demirtaş, “Dün Diyarbakır Meydanı’nda büyük bir katliam vardı. Alçakça bir saldırıyla maalesef halkımız karşı karşıya kaldı. Buradan bir kez daha Diyarbakır halkının cesur duruşunu kutluyorum. Yaşamını yitiren arkadaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. 350’den fazla yaralı arkadaşımız var. Hala 30 arkadaşımız ağır yaralı. İnşallah onlar da sağlığına kavuşacak, yarın akşamki seçim zaferimizi hepsi görecek. Bütün halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Demirtaş, “Diyarbakır’da büyük bir provokasyonla, büyük bir katliamla halkın iradesini teslim almak isteyenler orada küçük bebekten yaşlısına kadar çelikten bir irade ile karşılaştılar. Herkesi orada izdihamla, ayaklar altında ezilsin diye provokasyona galeyana getirmeye çalıştılar. Böyle bir meydanda neredeyse 150-200 bin insan toplanmış. Herkes düğüne, bayrama gelir gibi Diyarbakır Meydanı’nı doldurmuştu. Bir şölen yerini andırıyordu. Tam konuşmaya çıkacağım dakikalarda sahnenin yanında 2 bomba patlattılar. Bu elbette ki büyük bir alçaklık. Fakat bir yanda parçalanmış, kolu, bacağı kopmuş arkadaşlarımızı taşımaya çalışıyoruz, diğer yandan bazı polisler gaz atıyor, yolu kapatmış su sıkıyorlar. Yani güvenliğimiz sağlamaktan sorumlu olanlar, yani bütün o halkı güvenli bir şekilde o meydandan çıkarmakla sorumlu olanlar meydanı gaza boğmuşlar. Yaralılar nefes alamıyor. Yaralıları taşıyanlar nefes alamıyor. Küçük bebekler nefes alamıyor. Böylesine bir vahşet ortamı.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, “Biz oradan çıktığımızda televizyon açık, ülkenin cumhurbaşkanı konuşuyor, aynı dakikalarda Eskişehir’de konuşuyor. Tam 1 saat konuştu. Tarafsız 77 milyonun cumhurbaşkanıyım’ diyen kişi var ya… Diyarbakır Meydanı’ndan tek bir cümle bile söz etmedi. Oradaki vahşetten, barbarlıktan tek bir cümle bile bahsetmedi. Şimdi telefonla bana ulaşmaya çalışmış. Kusura bakma! Sen ülkenin cumhurbaşkanı isen 2 aydır bize hakaret etmeyecektin, hedef göstermeyecektin, bizi barbarların önüne atmayacaktın. Ülkenin cumhurbaşkanı isen bugün miting yapmak yerine gidip Diyarbakır Meydanı’nda taziyeye katılacaktın. Sen Diyarbakır’ın da cumhurbaşkanı isen AKP’ye oy toplamak yerine gitseydin Diyarbakır’da çiçek koysaydın, üzüntülerini taziyelerini belirtseydin. Beni niye arıyorsun? Ben telefona çıksam ne olur, çıkmasam ne olur? Sen zaten yapacağını yapmışsın. Zaten gelmişsin. Tek bir kişi bile gözaltına alınmamış.” diye konuştu.

DİYARBAKIR’DAKİ PATLAMAYA YER VERMEYE GAZETELERE ‘PAÇAVRA’ ELEŞTİRİSİ

Dün Diyarbakır’da meydana gelen patlamaya yer vermeyen gazeteleri eline alıp partililere tek tek gösteren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugünün gazeteleri, bunlar AKP’nin yayın organları. Dün Diyarbakır’da katliam olmuş, Star gazetesi ‘Haçlı ittifakı’ diye manşet atıp halen bizi hedef gösteriyor. Herkes bu saldırıdan üzüntü duymuş, siz AKP’liler bundan üzüntü duymadınız mı? Bak sizin yayın organınız Yeni Şafak gazetesi. Bakın bunlar bizi linç ettirmeye çalışan gazeteler bunlar. AKP’nin gazeteleri. İşte Güneş gazetesi… ‘Yeni Türkiye’ye Yeni Haçlılar’ manşeti atmış. Daha dün katliam yaşanmış, bizi hedef gösteriyor. İşte Sabah gazetesi. Tek bir satır geçmeden bizi hedef gösteriyor. Madem katliam bütün Türkiye’ye yapıldı, bak sizin yayın organlarınız bunlar işte, paçavralar. Akşam gazetesi, AKP’nin yayın organı. ‘Ben bir erkek olarak cumhurbaşkanına aşık oldum’ diyen adamın gazetesi. Bunlar AKP kazansın HDP baraj altında kalsın diye bütün bu kurt sürülerine, çakal sürülerine bizi hedef gösteriyorlar. Takvim gazetesi. Diyarbakır’da katliam var ‘Grup Selo’ diye manşet atmış. İşte sen beni arayacağına bu paçavraları çıkaranları ara. Deki ‘utanmıyor musunuz? benim ülkemde katliam olmuş, siz hedef gösteriyorsunuz’

HDP bu ülkede barışın, kardeşliğin teminatıdır. Yarın millet sandık başına gidecek. Ya bu paçavra zihniyeti Türkiye’yi yönetmeye devam edecek, ya da bütün Türkiye olarak el ele vereceğiz. 81 vilayet Türk-Kürt el ele verip halkın iktidarını kuracağız.”