Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yarın yapılacak seçimlerde sağduyu çağrısı yaptı. Seçmenlerini uyaran Demirtaş, “Bazı yerlerde art niyetliler sandık başında gerilim çıkarıp bazı bölgelerde seçimleri iptal ettirmek isteyebilirler. Bu oyunlara düşmeyin.” dedi.

Selahattin Demirtaş, seçim çalışmalarının son gününde İstanbul’da seçmenle buluştu. İlk olarak Sancaktepe’de düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, seçmene sağduyu çağrısı yaptı. Dün yaşanan bombalı saldırı ve benzer olaylar nedeniyle öfkeli olduklarının altını çizen Demirtaş, “Sizden ricam, biliyorum acınız büyük öfkeniz büyük ama öfke ile hareket etmeyeceğiz. Kızgınlıkla hareket etmeyeceğiz. Vicdanla hareket edeceğiz. Ortak akılla hareket edeceğiz, sandığa gideceğiz oylarımıza sahip çıkacağız. İrademize sahip çıkacağız. Ve yarın akşam Allah’ın izniyle halkın desteği ile bunlardan kurtulacağız.” şeklinde konuştu.

Kendilerine ve partiye yönelik saldırıların tek sebebinin barajı aşmaya çalışmak olduğunu belirten Demirtaş, “Bütün suçumuz barajı geçmek için halkımızdan oy istemek. Hakkımız olan halktan oy istemeyi vatan hainliği olarak, ülkeyi bölmeye çalışmak olarak,, demokrasiye darbe olarak meydanlarda bizi yuhalatarak linç ettirmeye çalıştılar. Yıllardır bize ait olan ama AKP sıralarında oturan 30’dan fazla milletvekili hakkımızı geri almak istedik. 8 yıldır bizim hakkımız onlar ama parti olarak gitmediğimiz için 30 milletvekili AKP sıralarında oturuyor. Şimdi hakkımızı geri istiyoruz. Bizi Türkiye’yi bölmekle bizi uluslararası komplo işbirlikleri ile suçluyorlar. Bu kadar alçaklığı doğrusu biz de beklemiyorduk. Bu kadar alçalabileceklerini ben de beklemiyordum. Ne yapalım, mal bu malzeme bu. Elinizde bir tek şey var; sandık sandık.” ifadelerini kullandı.

Sandıklara sahip çıkılması ancak gerilimden uzak durulması gerektiği uyarısında bulunan Demirtaş, şöyle devam etti: “Sandık başında en küçük gerilime bile müsaade etmeyin. Bizim amacımız üzüm yemektir. Sandığa sahip çıkacağız. Bazı yerlerde art niyetliler sandık başında gerilim çıkarıp bazı bölgelerde seçimleri iptal ettirmek isteyebilirler. Bu oyunlara düşmeyin. Sabırlı olun. Bugünlerde Allah bize peygamber sabrı vermiş. Katlanacağız, başka çaresi yok. Sabırlı olacağız ki arkalarından el sallayalım.”