Kayyum atanan İpek Medya grubuna destek vermek amacıyla grubun Şişli’deki binası önünde toplanan kalabalık, yayın yapmak için geldiğini savunan bir televizyonun çalışanları tarafından provoke edilmeye çalışıldı. Samanyolu kameramanına tekme atan söz konusu televizyonun çalışanları, vatandaşları da tahrik etmeye çalıştı.

İpek Medya grubuna kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. Gruba destek vermek isteyen yüzlerce kişi grubun Şişli’deki binası önünde toplandı. Pankart, döviz ve sloganlarla özgür medyaya destek veren vatandaşlar, internetten yayın yapan bir televizyonun muhabir ve kameramanları tarafından provoke edilmeye çalışıldı. Kalabalığın içerisine girerek yayın yapmaya çalışan söz konusu şahıslar, vatandaşların İpek Medya grubuna destek sloganı atmasını kendilerini susturma çabası olarak lanse etmeye çalıştı.

Vatandaşların herhangi bir fiziki müdahalesi olmadığını gören şahıslar, tahrik çabalarını sürdürdü. Televizyonun kameramanlarından biri Samanyolu kameramanına tekme attı. Tahriklerinde başarılı olamayan şahıslar, kargaşa çıkartıp kendilerine fiziki müdahale yapıldığını iddia etti. Bu sırada provokasyonu engellemek isteyen vatandaşlar yere oturmaya başladı. Bahse konu televizyonun kameramanları, oturan vatandaşlardan zorla demeç almaya çalıştı. Bununla da yetinmeyen muhabir, kurumun avukatı Kamil Ata’yı da kolundan çekiştirerek tahrik etmek istedi. Avukat Ata, soruları varsa cevaplayacağını belirtti. Muhabirin gündüz saatlerinde Şişli’deki bina önünde polisin biber gazı ile müdahalede bulunduğu yalanını söylemesi vatandaşlar tarafından sözlü olarak tepkiyle karşılandı.

Provokasyon girişimi başarılı olmayan şahıslar, daha sonra araçlarına binerek ayrıldı.