'Özgür basın' talepleri için cuma namazı sonrası Kahramanmaraş Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar Türk bayrakları ve haksızlığı anlatan dövizlerle özgür medyaya operasyonu protesto etti. Vatandaşlar, ”˜Özgür basın susturulamaz', 'Herkes sussa Zaman susmaz', ”˜Zulme boyun eğmeyeceğiz', şeklinde sloganlar atarak taleplerini dile getirdi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasını alkış çalarak kutlayan vatandaşlar, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için de dua etti.

"BAŞKALARI BAŞLARINA MONTLARINI GEÇİRİP İÇERİ GİDERKEN BİZİM ABİLERİMİZ DİMDİK GİTTİLER" 

Demokrasi nöbeti tutan Dilek Dost, 3 çocuğunun olduğunu hepsinin Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca gibi olmasını istediğini söyledi. Başkalarının gözaltına giderken başlarına mont geçirdiğini hatırlatan Dost, "Biz de kendi cüzi irademizle o diziyi izledik gelsinler bizi de alsınlar buradayız, kendimizi ihbar ediyoruz. 3 tane çocuğumu var isterim ki hepsi Ekrem Abi gibi olsun, isterim ki Hidayet Abi gibi olsun. Herkes doğruyu söyleyebilsin, korkmasın, doğrunun peşinde olsun. Ben çocuklarımı feda ediyorum, hepsi bir Ekrem, hepsi bir Hidayet olacak İnşallah. Biz de onları arkasından el tutan Kur'an okuyan, dua eden olacağız İnşallah. Başkaları başlarına montlarını geçirip içeri giderken bizim Abilerimiz dimdik gittiler." diye konuştu. 

"365 GÜN BEDENLERİMİZ YORGUN DÜŞENE KADAR DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Mustafa Tatlı isimli bir vatandaş ise suçsuz olduklarına inandıkları insanlar için gerekirse 365 gün demokrasi nöbeti tutacaklarını ifade etti. 
”˜Dünyada ne Ekremler biter ne Hidayetler biter.' diyen Tatlı şöyle konuştu: "Saf olduklarına inandığımız insanlara destek verme adına buradayız. 3 gündür buradayız, 4 gündür buradayız, gerekirse 365 gün bedenlerimiz yere düşene kadar yorulmadan, yılmadan ayakta durabileceğimiz en son ana kadar biz burada onlara destek vereceğiz. Bir Ekrem, bir Hidayet içeri girebilir ama şunu Türkiye ve dünya çok net bilsin ki dünyada ne Ekremler biter ne Hidayetler biter. Bu insanlar haram yemediler, Allah'tan korkuyorlar, diyebilirsiniz bu cesaret nereden geliyor? Bu insanlara bu cesareti veren kalplerindeki iman ve Allah'a olan korkularıdır."

Burada, basın açıklaması sürerken gurubu provoke etmek isteyen 3 kişi, adliye önünde gösteriyi takip eden sivil polislerce üst araması yapıldıktan sonra olay yerinden uzaklaştırıldı.