Şanlıurfa'da adliye önünde demokrasi nöbetine katıldıkları gerekçesi ile fadesi alınmak üzere sabah evlerinden alınan 30 kişiden 8'i kişi serbest bırakıldı. Serbest kalan Şanlıurfa’da Cihan Medya Dağıtım İl Temsilcisi Murat Şimşek, "Demokratik hakları kullanmanın suç sayıldığı bir ülkede hukuk ve demokrasiden bahsedilemez." dedi.

Gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefet, adil yargılamayı etkileme, kurum ve kişileri aşağılamadan, suç ve suçluyu övmek suçundan gözaltına alınan ve aralarında esnaf, dershane yöneticisi, yurt yöneticisi, polis ve basın mensuplarının da yer aldığı 30 kişiden 22'sinin ifade işlemleri devam ediyor. Cihan Medya Dağıtım (CMD) Şanlıurfa İl Temsilcisi Murat Şimşek, 3 saatlik ifade işlemlerinin ardından serbest kaldı. İfadesinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Şimşek, çıkışta kısa bir değerlendirmede bulundu.

Gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefet, adil yargılamayı etkileme, kurum ve kişileri aşağılamadan, suç ve suçluyu övmekten 3 saat ifadesinin alındığını dile getiren Şimşek, "Tamamen altı, üstü içi boş bir operasyon bu. Nereden bakarsanız bakın tamamen bir algı. Suç teşkil eden herhangi bir delil yok. Medya çalışanı olarak, adliyelerde herhangi bir toplumsal olayda, oralara gitmek, oraları görmek gibi bir görevimiz de var zamanda." şeklinde konuştu.

"İnsanlar demokratik hakkını kullandığı için gözaltına alındığına şahit oluyoruz." diyen Şimşek, şöyle konuştu: "Tamemen devletin imkanlarını heba, polisin zamanını boş yere harcamaktan, ülkeye kan kaybettirmekten başka hiç bir şey değil. Tamamen bir algı, tamamen altı boş bir operasyon. Böyle bir süreç yaşadım. İnsanların demokratik tepkisini göstermek için sokağa çıkmasının, adliye önüne gelmesinin, adliye bahçelerine girmesinin veya herhangi bir duruş sergilemesinin suç olduğuna şahit olduk. Dört ayrı maddeden 3 saat boyunca böyle altı boş bir iş için ifade veriyorsak demokrasi, hukuktan söz edilemeyeceğini görmüş olduk."