Memur-Sen Kahramanmaraş il Başkanı Adnan ALAGÖZ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin, “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealine yönelik heyecan, inanç ve umutları artırdığını söyledi. Alagöz, "Türkiye'nin demokratikleşme sürecine, milletimizin özgürleşme hamlelerine, darbe ve vesayet kalıntısı yasakların bir bir temizlenmesine tanıklık etmenin hazzını ve onurunu yaşıyoruz." dedi.
 
Açıklanan paketin bazı eksiklikleri olmakla birlikte memnuniyet verici olduğunun altını çizen Alagöz, kamuda başörtüsünün serbest olmasının sevindirici olduğunu, kadına yönelik ayrımcılığı ortadan kaldırması açısından çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Kamuda başörtüsünün serbest olması için 12 milyon 300 bin imza topladıklarını ve sivil itaatsizlik eylemleriyle söz konusu yasağı fiilen ortadan kaldırdıklarını anımsatan Alagöz, paket sayesinde kamuda başörtüsü sorununun hukuki olarak da çözülecek olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Yargı, asker ve emniyet mensuplarının başörtüsü özgürlüğünün dışında tutulmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Alagöz,  kamu çalışanları için Cuma namazı düzenlemesi ve kamu kurumlarında mescit yapılması gibi bazı taleplerin yerine getirilmesini istedi
 
Memur-Sen il Başkanı Adnan ALAGÖZ, ilkokullarda öğrenci andının kaldırılmasını da önemli bulduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Birileri bunu 'Türküm, doğruyum' demek yasaklanıyor noktasına götürüyor, hayır zorla çocuklara okutulması kaldırılıyor.Hiç kimsenin Türküm,doğruyum demesi yasaklanmıyor.
 
Kurban derilerinin Türk Hava Kurumunun tekelinden alınmasını da desteklediklerini ifade eden Alagöz, "Bunun, demokratik bir devlete yakışmayan gasp boyutu vardı. Türk Hava Kurumu eliyle vatandaşların derisi yüzülüyordu. Her Ramazan ayında ilkokullara fitre-zekat toplamak için zarflar gönderiliyor, ilkokul Öğrencisi fitreden-zekattan sorumlu değil ama gaspın bir ayağı da okullarda yürütülüyordu. Şimdi isteyen istediği yere fitresini-zekatını ve kurban derisini verebilecek" diye konuştu.
 
Örgütlenmenin bu paketle ya da bundan sonraki paketlerle genişletilmesi gerektiğini dile getiren Alagöz, "Genelkurmaydaki sivil memurların sendikalı olması Anayasa Mahkemesinin kararıyla sağlanıyor ama emniyette sınırlar var. Bu yönüyle de Örgütlenmenin ünündeki engellerin kaldırılması lazım" dedi.
 
Keşke paket paket demokrasi yerine tüm siyasi partilerin son seçimde vaat ettikleri şekil de tüm paketlerin içerisinde yer alacağı yeni bir sivil anayasa da uzlaşabilse. Bu paketlerin, millet açısından, siyaset açısından bir zihniyet değişimi, devlet açısından ise tavır değişikliğidir diyen Alagöz, yasaklar karşısında sessizliğe mahkum edilen toplum, artık sahip olduğu, tanıştırıldığı özgürlüklerin yetersizliğini, kurtulduğu yasakların kafi gelmediğini haykırıyor. Memur-Sen olarak bu durumu, demokratikleşme sürecinin en büyük kazanımı, demokratikleşme ve özgürleşme iddiasının motor gücü olarak görüyoruz.
 
 
Bu paketin bütün sorunları çözdüğünü söylemek mümkün olmadığı gibi hiçbir sorunu çözmediğini, hiçbir talebi karşılamadığını söylemek de aklı selim bir tutum değildir. Bu noktada, paketi gerekenlerin yapılması olarak gördüğümüzü ancak yeterli görmediğimizi bir kez daha ifade edelim. Demokratikleşme paketinin bizim açımızdan en önemli hükmü, hiç şüphesiz kamuda başörtüsü yasağını sona erdirmesidir. Sadece kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasını taahhüt etmesi üzerinden dahi demokratikleşme paketini, özgür birey ve demokratik hukuk devleti açısından yeni bir milat olarak görüyoruz