Manisa ve Türkiye’nin gururu olan, öğrenciler eğitim aldığı sırada denetim baskını yapılan Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'nin bahçesinin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce "en güzel okul bahçesi" seçildiği ortaya çıktı.

Son sınıfların yaz döneminde eğitim gördüğü Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi’ne, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri eşliğinde denetim baskını yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maliye, SGK, Gediz Elektrik, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri devam ediyor. Polis girişte güvenlik tedbiri alırken öğrenci velileri ise destek olmak için okula geldi.

OKULUN GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU

Elde ettiği başarılarla Manisa ve Türkiye’nin gururu olan Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi, LYS 2015’te Türkiye 14.’sü ve Manisa 1.’si çıkarırken ilk binde 8 öğrenci ve 34 derece elde etti. Okulun öğrencileri, grekoromen güreşte il birincisi oldu. Deniz Yasak adlı öğrenci, güreş milli takımına davet edildi. Okul, Hasan Türek Anadolu Lisesi'nin düzenlediği matematik yarışmasında, il ve ilçelerde 10 ve 11. sınıflar kategorisinde birinci çıkardı. Uluslararası Almanca A1 sertifikasını, 44 öğrencisi almayı başardı. Okulun bahçesi ise MEB tarafından "en güzel okul bahçesi" seçildi.