Manisa’da, polisler eşliğinde Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi’ne denetim baskınını duyan veliler, destek olmak için okula koştu. Her gün şehit verilirken okullara denetim baskını yapılmasına tepki gösterdiklerini belirttiler.

Somali’den gelen ve dört yıl Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nden okuyuh mezun olarak Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Uluslararası İlişikler İngilizce Bölümü'nü kazanan 19 yaşıdaki Mahmud İsmail de destek olmak için okuluna gitti. İsmail, “Eylül ayında okul başlayacak. Celal Bayar Üniversitesi'ni kazandım. Burada kalıyorum. Burada dört sene okudum. Burada dört sene güzel geçti. Burayı evim gibi hissetim. Güzel okul, dört sene dolu dolu geçti. Sonra aynı şehirde Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişikler İngilizce Bölümü kazandım. Üniversite başlayana kadar yine okulumda kalmaya devam ediyorum. Polis baskınını öğrenince şoke oldum. Garip bir şey, bana göre herkesin normal karşılayabileceği bir şey değil. Tabii herkesin fikri ayrı. Keşke olmasaydı. Okul ve güzel yerler basılacağına, ülkede hukuksuz çalışan bir sürü yer var, keşke oralar basılsa ama olmuyor işte. Lise 1’den beri burada okuyorum. Dört sene oldu. İnşallah Allah nasip ederse Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitimime devam edeceğim.” dedi.

Öğrenci velisi Mehmet Songur da destek için geldiğini belirterek şunları söyledi: “Oğlum okulda son sınıfta ve şu anda burada üniversiteye hazırlanıyor. Bu baskının değerlendirecek bir tarafı dahi yok. Çok komedi. Resmen rezalet. Eşkiya, şehirlerde durmadan polisimizi, askerimizi şehit ediyor. Orada terörist arayacaklarına gelip burada, öğrencilerin tam ders yaptığı sırada okulda ne arıyorlarsa, neyi bulmaya çalışıyorlarsa; anlamadığımız o. Yani bunun konuşulması bile abes. Böyle bir olayın gerçekleşmesi bile abes. Akıllara gelmesi bile abes.”

Diğer bir veli Nurdan Hasboyacı ise duygularını şöyle dile getirdi: “Aynı zamanda bu okulun en başında beri gönüllülerindeniz, yardımseveriz. Yardım etmeyi severiz. Çocuklarımızın iyi insan, hayırlı evlat olması için çabalıyoruz fakat şu anda yapılan bu baskın hiç hoşumuza gitmedi. Çocuklarımız içeride dersteler, yani o çocukların psikolojisi ne halde bilmiyoruz. Seneye üniversite sınavına girecekler. O durumdaki hallerini düşünen yok yani. Bunlara çok üzüldüğümüz için okulumuza ve evlatlarımıza destek olmak için geldik, buradayız. Bu denetimleri hiç uygun görmüyoruz, çünkü bizim okullarımız devamlı gözetim altında olan, devamlı denetim geçiren ve temiz bir okul. Gerek yoktu. Bunca terörist ortada dolaşırken, bunca şehit verilirken böyle bir baskının yapılması, akıl ve mantığın ötesinde bir şey. Bu yapılanları bizim aklımız, mantığımız kabul etmiyor. Ben her gün kalkıyorum, trajikomik olaylarla karşılıyorum. Nasıl bir tepkide bulunacağımızı ben de şaşırdım artık.”

Dört senedir bu okulun öğrenci velisi olduğunu ifade eden Aynur Sel de, “Hiçbir kötülüklerini görmedim. Oğlum bu sene mezun oldu. Oğlum, pazartesi gününden itibaren üniversiteye hazırlanmaya başladı. Yani çok memnunuz, hiçbir bir kötü şeylerini görmedik. Okulumuz, öğrencilerimiz, velilerimiz, bizim başımız dik, alnımız açık.” dedi.

Denetim baskını yapılan okulun bahçesi MEB tarafından birinci seçilmiş