Antalya Muratpaşa Belediyesi, asansörlerin denetlenmesi konusunda uzman meslek odaları ile işbirliğine gidiyor. Muratpaşa Belediyesi asansörlerin denetimi için Makine Mühendisleri Odası (MMO) ile protokol imzaladı. Bir sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içinde olmaktan onur duyduklarını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Meslek odalarımız eliyle bazı teknik hizmetlerin yürütülebilmesi, sosyal bütünleşme açısından da çok önemli. Denetimsizlikten kaynaklanan bir olumsuzluğun komşularımızın yaşamını etkilemesinin önüne geçiyoruz.” dedi. 

MMO Antalya Şube Başkanı Ümit Büyükeşmeli, bölgede uzunca bir süreden bu yana çalışma yaptıklarını, denetimlerin sıkılaştırılacağını açıkladı.

Protokole göre; denetim sırasında, MMO Asansör Kontrol Merkezi görevlilerince tespit edilen eksiklikler, Muratpaşa Belediyesi'ne bildirilecek. Muratpaşa Belediyesi, site ve apartman yöneticilerinden eksiklikleri giderilmesini isteyecek. Eksikliklerin giderilmemesi halinde ise asansör mühürlenip, sorumlular hakkında cezai işlem uygulanacak.