AK Parti kurucularından ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, seçim öncesi Mersin'de emniyet mensuplarına yönelik operasyonun gözdağı vermek amacıyla yapıldığını belirtti. Operasyonları psikolojik harp olarak değerlendiren Fırat, iktidar sahiplerinin iktidar sarhoşluğu içinde iktidarlarını kaybetmemek için her türlü yolu mubah görmeye başladığını söyledi.

Fırat, Mersin'de emniyet mensupları ile bazı sivillere yönelik algı operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, operasyonun anormal değil beklenen bir şey olduğunu kaydetti. Türkiye'de artık hukuk adına bir şeyin olmadığını anlatan Fırat, "Birileri talimat veriyor yargıda bunu yerine getiriyor, savcılar hakimler o bakımdan yarın benim kapımın çalınmayacağından ben emin değilim hiç kimsenin emin olmasını istemiyorum." dedi.
Türkiye'de durmadan operasyonlar yapıldığını hatırlatan Fırat, "Bunlardan bir kısmı serbest bırakılıyor bir kısmı hapishanelere atılıyor. Mahkeme tahliye kararı veriyor. Enteresan olan bir alt mahkeme bir üst mahkemenin kararını bozuyor. Yani bir hukukçu olarak hayretler içerisindeyim. Bize hukuk fakültesinde bunu okutmadılar. Herhalde yeni bir hukuk sistemi geldi Türkiye'ye. Olabilir insanlar suçluda olabilir masum olanda olabilir. Fakat her şeyden önce masumiyet karinesi ceza hukukunun olmazsa olmazıdır. Hüküm giyene kadar bir kişi hakkında çok ciddi delillere ulaşana kadar bu tür operasyonların yapılması, sadece psikolojik harp operasyonlarıdır diyebilirim. Bunun çok doğru olduğunu çok demokratik olduğunu söyleyebilmek mümkün değil." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin hiç kimsenin kişisel veya kurumsal güvenliğinin olmadığı bir ortama doğru sürüklendiğine dikkat çeken Fırat, "Bana göre bir karanlık döneme doğru gidiyoruz. Ümit ediyorum ki 7 Haziran seçim sonuçları bu karanlığa uzatılan bir meşale olacaktır. Halkımız bu dönemi bir rüya olarak hatırlayacaktır. " diye konuştu. Seçimlere sayılı günler kala bu operasyonunun amacının bulunduğunu dile getiren Fırat, korkunun ise insana yaptırmayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurguladı. Fırat şunları kaydetti: "Hele muktedir olanların, iktidar sahiplerinin iktidar sarhoşluğu içinde iktidarlarını kaybetmemek için her türlü yolu mubah görmeye başlarlar. Bu dönemde öyle bir dönemi yaşıyoruz bir korku var. Aslında adaletten yargıdan da korkuluyor. Çünkü iktidar kaybedildiği takdirde bir yargılama sorgulama süreçlerinin başlayacağından özellikle çekiniliyor. Bu nevi operasyonlar secim yaklaştıkça bir gözdağı olarak gündeme getiriliyor."