Her geçen gün artan kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Deniz Aktaş (20), Antalya Konyaaltı’nda birlikte yaşadığı adam tarafından öldürüldü. İddiaya göre cinayet zanlısı Lokman Barış Çelik (40), apartman dairesinde infazı gerçekleştirirken ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri de kapıda bekliyordu. Cinayetten sonra polise teslim olan Çelik, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çelik, gazetecilerin "Neden öldürdünüz, Kıskançlık yüzünden mi öldürdünüz?" soruları karşısında sessiz kaldı.

Olay, Konyaaltı Hurma Mahallesi’nde meydana geldi. Gece boyunca çiftin oturduğu daireden bağrışma sesleri duyan vatandaşlar polise haber verdi. İddiaya göre; cinayet zanlısı Çelik, şikâyet üzerine aparmana gelen polislere kapıyı açmadı. Polis, müdahale için 4 katlı apartmanının üçüncü katında beklerken bağrışmaların yaşandığı daireden silah sesleri yükseldi. Saldırganın havaya ateş ettiği düşünülüyordu ancak gerçek saldırganın kapıyı açıp polise teslim olmasıyla ortaya çıktı. Şahsın kız arkadaşına silahla üç el ateş ederek öldürdüğü anlaşıldı.

Deniz Aktaş'ın cesedi olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet zanlısı Çelik ise gerekli işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. Öğleden sonra emniyetteki işlemleri tamamlanan Çelik adliyeye sevk edildi. Çelik’in Aktaş’la 2 yıldır birlikte olduğu ve internet kafe işlettiği öğrenildi.

KATİL ZANLISI SESSİZ KALDI

Çift arasındaki tartışmanın hangi nedenle başladığı ise henüz öğrenilemedi. Katil zanlısı adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusuna cevap vermedi. Çelik, "Kıskançlık yüzünden mi?" sorusu karşısında da sessiz kaldı.

Deniz Aktaş'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasında ise sık sık yalnızlıktan ve şiddetten dert yakınan paylaşımları olduğu görüldü. Aktaş, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepki olarak söylediği sözleri de paylaşmış. "Anlayana" ifadeleriyle paylaşılan sözlerde "Kadını aşağılayarak hedef gösteren mide bulandırıcı zihniyet ve katilleri aklayarak vahşeti teşvik eden sözde adalet sistemleri her gün yeni bir kadın cinayetini çağırıyor. Özgecan bu kokuşmuş vahşi düzenin kurbanı. Canilere de bu düzene de lanet olsun. Değiştirmek boynumuzun borcu olsun." ifadeleri yer alıyor.