Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın Deniz Araçları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapıldı.

İlgili tebliğin birinci maddesi "Bu Tebliğin amacı, deniz araçları için işletmecilerinin veya donatanlarının yaptırmak veya sunmak zorunda oldukları mali sorumluluk sigortasına ilişkin tarife ve talimatı belirlemektir. Bu tarife ve talimat, 13.01.2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 1259 uncu maddesinde düzenlenen zorunlu sigorta kapsamındaki gemiler ile 25.11.2010 tarihli ve 27766 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliğin 12'nci maddesi çerçevesinde, denetim makamlarına poliçe sunmakla yükümlü gemiler için uygulanır. 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 29'uncu maddesinin üçüncü fıkrası hükmü uyarınca deniz turizmi araçları bu Tebliğ hükümlerine dahil değildir." şeklinde değiştirildi.
Aynı Tebliğin 4'üncü maddesinin ikinci fıkrası ise "Maddi teminatlar için teminatın yüzde onunu geçmemek üzere sigortacı ile sigorta ettiren arasında rücuya esas olmak üzere serbestçe muafiyet belirlenebilir." diye değiştirildi.