Geçici olarak Meclis başkanlığı koltuğuna oturan Deniz Baykal, yeni parlamentonun Türkiye için yeni bir başlangıç olması temennisinde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, görevini CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a devretti. En yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olan Deniz Baykal, görevi devraldıktan sonra Meclis'teki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Cemil Çiçek'i aracına kadar uğurlayan Deniz Baykal, gazetecilere şunları söyledi:

"Sayın Cemil Çiçek geçici Meclis başkanı olarak bana Meclis başkanlığı görevini devretti. Birazdan Meclis, yemin töreni ile açılışını gerçekleştirecek ve çalışmalarına başlayacak. Ben de birazdan yeni bir görüntü içinde karşınızda olacağım. Umarım bu parlamento dönemi Türkiye için yeni ve taze bir başlangıç olur. Buna ihtiyacımız var. El birliği ile karşılıklı dayanışma ve iş birliği içinde bu dönemde partilerimiz sorumlulukların gereğini yerine getireceklerdir. Ve Türkiye'yi hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız. Ben de geçici başkan olarak bu süreçte görevim devam ettiği sürece her türlü katkıyı vereceğim."

'GEÇİCİ BAŞKANLIK SİZİ KESMİYOR MU?'

Gazetecilerin 'Yeni görüntünüz kalıcı olabilir mi, hayırlı olsun diyecek miyiz?' sorusu üzerine Deniz Baykal, "Buna da hayırlı olsun diyebilirsiniz. Hayırlı olsun demeyi hak etmiyor mu diyorsunuz? Geçici başkanlık sizi kesmiyor mu?" diye nükteli cevap verdi.

Baykal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ama daha Meclis açılmadı. Arkadaşlarımız yemin etmedi. Hangi arkadaşların Meclis başkanı adayı olacağı ile ilgili süreç henüz işlemeye başlamadı. O süreç başladıktan sonra hep birlikte tabloyu görürüz."