Zonguldak'ta sahil yolu ve kaldırımın çökmesi sonucu Kozlu ilçesi güzergahındaki karayolunun bir bölümü ulaşıma kapatıldı.

Milli Egemenlik caddesi üzerindeki karayolunun yaklaşık 15 metre altını deniz dalgalarının oyması sonucu yolun bir kısmı ve kaldırımda çökme meydana geldi. Olay sırasında herhangi bir yaya ve araç bulunmaması olası bir faciayı önledi. Aynı güzergahta son 10 yılda üçüncü kez çöküntü meydana geldiği öğrenildi.

Yol ve kaldırım üzerindeki çökme nedeniyle trafik tek şeride indirilirken, elektrik kabloları ve kanalizasyon hattında hasar oluştu.

Mahalle sakini olan esnaf Hasan Köseosmanoğlu, denizin üstündeki karayolunda oluşan çöküntünün beklenen bir şey olduğunu belirterek, “Ben pek şaşırmadım. Çünkü bu işi bilenler, denizin alttan doğru oyarak yolu çökerteceğini bilir. Bunun en iyi çaresi bu dalganın gelmesini engelleyecek bir yığınak yapmak. Sadece dolgu yapmakla yetinilirse deniz yolun altını yine oyar. Allah korudu. Her gün buradan geçiyorum. Burası yapılırken düşündüklerim başıma geldi. Olay esnasında insanların yoldan veya kaldırımdan geçmemesi büyük bir mucize. Burası nasıl olsa yapılır” dedi.

Belediye yetkilileri ise karayolunun yaklaşık 15 metre altındaki deniz dalgalarının zamanla toprağı eritmesiyle çöküntü meydana geldiğini kaydetti. Yetkililer yolun bir hafta gibi sürede dolgu yapılarak onarılacağını dile getirdi.

Bu arada İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay hakkında belediye yetkililerinden bilgi aldı.

Zonguldak – Kozlu karayolunun Kozlu istikametine giden bölümü trafiğe kapatıldı. Ulaşım tek şeritten sağlanıyor.