68’liler Birliği Vakfı üyesi bir grup, Deniz Gezmiş’i ölümünün 43. yıldönümünde Dolmabahçe’de andı. Gümüşsuyu’ndan Dolmabahçe’ye kadar yürüyen grup, denize karanfil bıraktı.

Öğle saatlerinde Gümüşsuyu’nda toplanan grup, Dolmabahçe’ye kadar yürüdü. Ellerinde pankartlar ve Deniz Gezmiş fotoğrafları taşıyan grup, Dolmabahçe’de açıklama yaptı.

68’liler Birliği Vakfı adına yapılan açıklamada,“Türkiye halkının üç kahraman evladı Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan, 43 yıl önce bugün aramızdan kopartıldı. Değerbilir halkımız onbinlerce Deniz, Yusuf, İnan’la ; Cihan, Mahir, Ulaş’la her gün kucaklayacağı oğulları, kızları sayarak onları bağrına bastı. Acısını bal eyleyip gönül köşkünde unutulamaz, onurlu bir yer verdi. Bağımsızlık ve demokrasi kavramımızda devrimci gençliğimiz hep ön saflarda, en fedakar savaşçılar oldular. Dolmabahçe 68, Deniz Gezmiş önderliğindeki gençliğimizin gelecek kuşaklara bir armağanı oldu. Amerikan emperyalistlerine ise onları nelerin beklediğini gösteren bir ders!” denildi. Grup, açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri karanfilleri denize attı.