Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edilişlerinin 43. yılında Sivas’ta anıldı.

Kent meydanında toplanan CHP’liler, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için anma etkinliği düzenledi. Partililer adına konuşan CHP milletvekili Malik Ecder Özdemir, "Deniz Gezmiş’i ölüme mahkum eden mahkemeler nasıl adaletli değilse, şu an iktidar tarafından yönlendirilen siyasal mahkemelerle de ne yazık ki ülkemizde adaletin olmadığını bir kez daha görüyoruz." dedi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 43 yıl önce idam edildiğini hatırlatan Özdemir, şunları söyledi: "Biz eğer geçmişten ders çıkarabilseydik, belki bugünkü tabloyu yaşamamış olacaktık. Ne hazin ki 43 yıl önce Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idam eden faşist bir diktatörlük vardı, aradan bunca yıl geçmesine rağmen ülkemizde adı konmamış sivil bir diktatörlük var. Deniz Gezmiş’i ölüme mahkum eden mahkemeler nasıl adaletli değilse, şu an iktidar tarafından yönlendirilen siyasal mahkemelerle de ne yazık ki ülkemizde adaletin olmadığını bir kez daha görüyoruz. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının başlattığı tam bağımsız Türkiye mücadelesini bugün daha kuvvetle vermemiz gereken bir dönemde yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik cumhuriyette; tam bağımsız Türkiye’yi ve adaleti eninde sonunda hakim kılacağız."

CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının amaçlarının halkın refah ve mutluluğu olduğunu belirterek, "Faşist zihniyet o zaman da iktidardaydı, bugün de iktidarda. O zaman yaptıklarını şimdi de yapıyorlar." görüşünü savundu.

Gençlik Kolları Başkanı Orhan Yenisoy ise "Deniz'lerin yolunda yılmadan devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Onları asan zihniyetin temsilcileri boyun eğmeyi dayatsa da, bizler Deniz’lerin yolunda yürüyenler olarak boyun eğmiyoruz ve hiçbir zaman da eğmeyeceğiz." diye konuştu. Partliler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.