Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Yerebakan, sıcak ve nemli havada çocuklarda oluşan pişik ve isiliği önlemenin en iyi yolunun tuzlu su olduğunu söyledi. Çocuklarda mevsim geçişlerinden sıcağı tolore edememeden yalancı ateşlenmelerin olabileceğini belirten Yerebakan, çocuğun yazın vücudunda pişik ve isilik oluşmaması için sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutulması gerektiğini tavsiye etti.

Yaz döneminde çocukların sıcaktan etkilenerek hastalanmaması için serin yerlerde tutulmasının sağlığı için önemli olduğunu belirten Manavgat Özel Hisar Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yerebakan, sıcaktan bunanan çocuklar için ailelerin çocuklarını yaylalara yada ev içinde klima açarak serinletebileceğini ifade etti.

Anne ve babaların evde çocuklarını serinletme de klima açılmasında derecesinin 26 ile 27 dereceyi geçmemesi gerektiğinin altını çizen Yerebakan, "Sıcak ve nemli vücutta isilik oluşumunun en iyi etkili yolu tuzlu su. Yaz sıcağı ve neminden çocuklarda oluşan isiliği yok etmenin en iyi yolu denize girmek. İsilik tuzlu suyu sevmez. Tuzlu suda kaybolur. Sıcak ve nemden çocukların vücudunda oluşan isiliği yok etmenin en iyi yolu denizle buluşturulması. Çocuklarımızı denizde yüzdürerek isilik ve pişik olmasının önüne geçelim. Pişik ve isiliğin en iyi ilacı deniz suyu." diye konuştu.