Gazeteci Deniz Zeyrek, "Çok üst düzey yetkilinin bir sohbet sırasında paylaştığı rakamlar; Türkiye'ye son 1 yılda Suriye'den bin 50 cenaze gelmiş. Bunlardan 750'si PYD/YPG saflarında, yani PKK saflarında IŞİD'e karşı savaşanlar. 300 civarında da IŞİD saflarında savaşanlar. Yani bu rakam çok büyük bir rakam." dedi.

CNN Türk’te yayınlanan 'Parametre' programında konuşan Zeyrek, Türkiye'den giderek Suriye'de savaşanlarla ilgili çok üst düzey bir yetkiliden aldığı rakamları paylaştı.

Zeyrek, "Türkiye'ye son 1 yılda Suriye'den bin 50 cenaze gelmiş. Bunlardan 750'si PYD/YPG saflarında, yani PKK saflarında IŞİD'e karşı savaşanlar. 300 civarında da IŞİD saflarında savaşanlar. Yani bu rakam çok büyük bir rakam. Bu ülkenin çocuklarından 750'si PKK saflarında, 300'ü IŞİD saflarında savaşmış ve Suriye topraklarında ölmüş ve Türkiye'ye cenazeleri getirilmiş insanlardan bahsediyoruz. Hepsinin de yaşları 20'lerde... Yani bu çok büyük bir rakam."

"IŞİD VE PKK'YI KONUŞMAMIZ LAZIM"
10 bin civarında IŞİD'e katılım olduğunu belirten Zeyrek, şöyle devam etti: "Bu örgütlerin listelerine baktığımızda kaybettikleri insanların bilgileri oluyor internet sitelerinde. Bakıyorsun Türkiye'nin değişik şehirlerinden insanlar gitmişler, savaşmışlar, ölmüşler, cenazeleri gelmiş. Bir kısmı da hala orada çatışmalara girmeye devam ediyor. Böyle bir durum söz konusu. Sadece vatandaşlarımız değil, coğrafi pozisyonumuz nedeniyle Türkiye'yi bir geçiş noktası olarak kullanmak isteyen yabancılar da söz konusu. Yani yüzde 90'ı IŞİD'e katılmak üzere Türkiye topraklarına gelen, aynı zamanda PYD için de gelen, Londra'dan, şuradan, buradan gelen başka ülke vatandaşları da söz konusu. Böyle bir tablo varken biz sadece 3 gün içinde 34 insanımızı kaybetmişken, bu işin sorumlularını tartışmak yerine yani IŞİD'i, PKK'yı konuşmak yerine ölenleri konuşuyoruz. Ölenler üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bakıyorum medyaya Suruç'ta ölen 34 gençle ilgili 'onlar zaten terör örgütü sempatizanıydılar', PKK'ya bakıyorsun şehit edilen gencecik polislere 'onlar IŞİD'i destekliyorlardı' gibi saçma sapan gerekçeler üretilmeye çalışılıyor. Bu işin iki tane sorumlusu var. Adıyaman ve Ceylanpınar'ın sorumlusu PKK'dır. Suruç'un sorumlusu da IŞİD'dir. Ve bizim masaya yatırmamız, önlem almamız, durdurmamız gereken de bu iki örgüttür."