Sahil Güvenlik ekipleri, Muğla’da batan teknedeki arama kurtarma operasyonunda 9 kaçak göçmeni sağ olarak kurtardı, 8 göçmen ise ölü olarak denizden çıkarıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri İzmir, Aydın ve Muğla'da, kanunsuz yollarla yurt dışına geçmek isteyen 152 kaçak göçmeni kurtardı. Ekipler, 3 Nisan 2015'te Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç önlerinde lastik bot içerisinde kaçaklar bulunduğu ihbarı üzerine arama kurtarma operasyonu düzenledi. 37 erkek, 2 kadın olmak üzere toplam 39 Suriye uyruklu kaçak göçmen kurtarıldı.

Aydın’ın Didim ilçesi Tekağaç açıklarında, 5 Nisan 2015 tarihinde lastik bot içerisinde 26 erkek, 3 kadın, 2 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere 29 Suriye, 2 Eritre, 1 Kongo uyruklu toplam 32 göçmen kurtarıldı. Muğla’nın Datça ilçesi Bozburun açıklarında lastik bot içerisinde 26 erkek, 2 kadın ve 5 erkek çocuk olmak üzere toplam 33 Suriye uyruklu kaçak göçmen kurtarıldı.

İzmir’in Karaburun ilçesi önlerinde, 6 Nisan 2015 tarihinde lastik bot içerisinde 26 erkek ve 1 erkek çocuk olmak üzere 27 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. Muğla’nın Bodrum ilçesi Çatal Ada önlerinde lastik bot içerisinde 11 erkek ve 1 erkek çocuk olmak üzere, Suriye uyruklu 12 göçmen kurtarıldı.

SON ANDA KURTARILDILAR

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında, 6 Nisan 2015 tarihinde, içinde ahşap bir teknenin battığı bilgisinin alınması üzerine 2 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik helikopteri bölgeye hareket etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1 helikopterin de katıldığı arama kurtarma operasyonunda 9 kaçak göçmen sağ olarak kurtarıldı, 8 göçmen ise ölü olarak denizden çıkarıldı. Kurtarma operasyonunda çekilen görüntülerde yaşanan can pazarı gözler önüne serildi. Denizde kurtarılmayı bekleyen göçmenler sahil güvenlik botuna alındı. Göçmenlerden alınan ifadelerden ahşap tekne içerisinde yaklaşık 20 kişi oldukları öğrenilirken, kayıp olduğu değerlendirilen 3 göçmeni arama faaliyetleri devam ediyor.