Antalya Deniz Ticaret Odası tarafından Kaleiçi Yat Limanı'nda yapılan temizlikte denizden, heykel, cep telefonu, dürbün, halı ve tabak gibi ilginç malzemeler çıktı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Antalya Deniz Ticaret Odası Kaleiçi Yat Limanı'nda deniz dip temizliği yaptı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçlarının da destek verdiği temizlik, tur teknelerinin iskeleye yanaştığı alanda yapıldı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından 4 dalgıç denizden çuvallar dolusu çöp çıkardı.

Çıkarılan malzemeler deniz dibinin ne kadar kirlendiğini de bir göstergesi oldu. Deniz dibinden çıkarılan onlarca malzeme arasında tahta parçaları, araba lastikleri, halı, elektrik motoru gibi malzemeler görenleri şaşırttı. Dalgıçları en çok zorlayan çöpler ise deniz dibinde yığınla bulunan şişeler oldu. Bir dalgıcın deniz dibinden toplayarak çuvala doldurduğu cep telefonları, dürbün, heykel gibi ürünler ise en dikkat çekenler oldu.

Temizliğin ardından açıklama yapan Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Hanifi Demirkıran, denizi kirleten denizcilerin kendi ayaklarına balta vurmuş gibi olacağını söyledi. Önce denizi temiz tutmaları gerektiğini belirten Demirkıran, kirliliği oluşturanların tespit edilmesi durumunda hakkında cezai işlemde uygulandığını ifade etti.

Dalgıç Ali Yardan da daha önce yüzlerce defa aynı bölgede daldığını ve her dalışında aynı manzarayla karşılaştıklarını ifade etti.

Denizden çıkarılan çöpler belediye temizlik işçileri tarafından limandan alınarak çöpe atıldı.