Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra teknik arızadan dolayı Costal mevkiinde denize acil iniş yapan eğitim uçağı traktör yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Uçakta bulunan 2'si çocuk 4 kişi hastaneden taburcu edildi.

Saat 17.00 sıralarında içinde 4 kişinin bulunduğu eğitim uçağı, Çarşamba Havaalanı'ndan havalandı. Uçak, havalandıktan birkaç dakika sonra teknik arızadan dolayı Karadeniz sahiline acil iniş yaptı. Kumsalla denizin birleştiği noktaya iniş yapan uçakta bulunanlar hafif yaralandı. Kazayı haber alan Sahil Güvenlik ve Devlet Hava Meydanları, kurtarma ekipleri, kazaya müdahale etti. Uçaktakiler kendi imkanları ile kenara çıktı. Uçak daha sonra traktör yardımı ile sahile çekildi. Hafif yaralanan dört kişi Samsun'daki hastanelere götürülerek, tedavileri yapıldı. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri deposu dolu olan uçağın patlama riskine karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Uçağın indiği alana ilk giden vatandaşlardan Mustafa Torun, "Deniz kıyısında bir uçak gördüm, uzaktan deniz uçağı zannettim. Yanlarına gittim, 'düştüklerini' söylediler. Kimsede bir şey yoktu, dışarıya çıktılar. Uçakta iki adam iki de çocuk vardı. Ben 'yapılacak bir şey var mı' diye sordum, onlar da 'yok' dediler." şeklinde konuştu.