Bursalı bir firma tarafından yapılan devasa prefabrike havuz, adeta denizi evinize getirecek. 10 ton su alabilen havuzda yetişkin iki kişi rahat yüzebiliyor.

Bursalı Özgül firması tarafından yapılan havuz adeta denizi eve getirecek. Dışı çelik kaplama olup, 10 ton su alabilen prefabrike havuz, kum filtresi ve pompası nedeniyle sürekli kendi suyunu devir daim yapıyor. Aynı zamanda görsel güzellik katması ve su görüntüsü vermesi için birde şelale eklenen prefabrike havuz, bahçeden, terasa kadar ağırlığını kaldırabilecek her yere konulabilir. Bir ailenin aynı anda serinleyebileceği havuzla, istenirse şelalesi ile birlikte 7 bin liraya deniz sefası yapılabilecek.

10 TON SU ALABİLİYOR

Firma yetkilisi Mustafa Gül, prefabrike havuzun dışının çelik olduğunu belirterek, "On ton su alıyor. Koyduğumuz şelalede bir görsellik, bir güzellik katıyor. Su hareketi veriyor ve pompa filtrasyonu farklı. Yaklaşık maliyeti 2 bin 500 lira. Pompası, filtresi ve merdivenine kadar her şey buna dahi. Şelalenin maliyeti de ayrıca 3 bin lira civarında. Yani böyle bir takımı 7 bin lira gibi bir maliyetle evimizin bahçesine kurabiliriz." dedi.

Havuzun kendi suyunu devir daim yaptığını anlatan Gül, "Kendi suyunu devir daim ettiği için kum filtresi ve pompası olduğu için devamlı sürekli aynı suyun filtrasyonunu sağlayabiliyoruz. On ton basıncı oldu için bunu taşıyabilecek bahçeler başta olmak üzere teraslara, yeni yapılan binalara ve düz olan her yere konulabilir." şeklinde konuştu.

Havuzda yetişkin olarak iki kişinin rahat yüzebileceğini anlatan Mustafa Gül, 1 metre 10 santim derinliği olan havuzun asıl yapılış amacı olan çocuklar için ise 5-6 çocuğun aynı anda kullanabileceğini sözlerine ekledi.