İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına tepki gösteren Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, içi boş gerekçelerle basının haber kaynaklarının susturulmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Denizli Valililiği önünde yapılan adli yıl açılış töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran İlhan, bu süreçte hukukun ne kadar ihtiyaç olduğunun bir kez daha görmüş bulunduklarını ifade etti. İlhan, "Türkiye'de hukuka yönelik olumsuzluklar bir hukukçu olmamız nedeniyle yaralıyor. Ben bir an önce hukukun üstündeki bütün ellerin bütün yönlendirmelerin çekilerek insanların kürsülerinde rahat rahat hukuku icra eder hale gelmesini istiyorum." dedi. İpek Medya Grubu'na yönelik baskına da tepki gösteren İlhan, "Medya özgür haber almanın en önemli ayağıdır. Sadece içi boş gerekçelerle basının haber kaynaklarının susturulmasını doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

CHP İL BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU: İKTİDAR KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN HERKESE ZULMETMEYE HAZIRDIR

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da hukukun herkese en çok ihtiyaç olacağı günde İpek Medya Grubu'na yapılan baskınla hukukun katledildiğini dile getirdi. Çavuşoğlu, "Günlerden beri hazırlanana algı operasyonu bugün sonuca ulaşmış kendisi gibi düşünmeyenler iktidara muhalif olan insanlar üzerindeki baskıyı yeniden yoğunlaşmıştır. Bu baskının sonucu olarak bugün sabahleyin günlerden beri konuşulan Koza basın yayın kuruluşu üzerindeki bir baskı ortaya çıkmıştır. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkese zulmetmeye hazırdır." şeklinde konuştu.

Bugünden itibaren yargının ve bütün basın kuruluşlarının siyasetin zulmüne direniş göstermesi gerektiğini savunan Çavuşoğlu, "Tüm basına tüm insanlara tüm hukukçulara tüm adalet çalışanlara tüm yargı çalışanlara düşen bir görev var o görev şudur ki; bu saatten sonra kimin üzerinde siyasi erk kullanılarak yargı ve hukuk ihlal ediliyorsa herkesin direnmesi gerekir. Bugün CHP il başkanı olarak şunu söylüyorum. Nerede siyaset kendi yargısını yaratarak başkalarının üstünde zulüm yapmaya çalışıyorsa orada karşılarında bizi bulacaklardır. Bu saatten sonra da elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Hiç kimse bağımsız yargıyı susturamaz. Bağımsız yargı üzerinde oynana tüm oyunları bozmak CHP'nin ve bizlerin birinci önceliği olacaktır. O anlamda Koza Holding üzerine yapılan ve tüm işletmeleriyle beraber yapılan bu baskın aslında topluma bir mesaj vermektir. Kendisi gibi düşünmeyenleri üzerine kurulmak istenen bir oyunun bir sonucu olduğudur. Onun için hep beraber direnmemiz gerekiyor. Buradan tüm basın mensuplarına da iş düşüyor." ifadelerini kullandı.

'2 KASIM GÜNÜ İKTİDARDAN UZAKLAŞACAKLARINI GÖRDÜKLERİ İÇİN HER YOLU DENİYORLAR'

Medyaya yapılan operasyonun devam edeceğini anlatan CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, diğer basın kuruluşlarına çağrı yaparak sarı öküzün verilmemesi için direnme çağrısı yaptı. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Muhabbet devam ediyor. Arkasından Aydın Doğan'a bağlı basın organlarına operasyon yapılacağı iddia ediliyor. Bugün artık direnme zamanıdır. Sarı öküzü verdiğimiz andan itibaren toplumun geriye dönük elinde tutabileceği hiç bir şey kalmayacaktır. Bana dokunmadıktan sonra her şey serbest mantığının dışında yeni bir mantık bulmamız gerekiyor. Bu mantığında topluma egemen olması gerekiyor Onun için bugün hep beraber."mücadele etme günüdür. İktidar 2 kasım günü iktidardan uzaklaşacağını gördüğü için her yolu deneyecektir.