Türk Sağlık Sen (TSS) Denizli Şubesi üyeleri, sağlık alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bıraktı. Pamukkale Kaymakamlığı karşısındaki alanda toplanan TSS üyeleri, hükümetin sağlık çalışanlarının problemlerini gözardı ettiğini söyledi.

TSS Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, yaptığı açıklamada, “Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Bunların yanısıra sağlık çalışanları için tüm memurların maaşla aldığı sabit ek ödemelerin her ay geciktirilerek yatırılması, yoğun çalışmaya rağmen performans ücretlerinin 1.5 TL gibi komik ücretlere inmesi ve ekonomik kayıpların dayanılacak sınırı çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır. Emeklilikte bekleyen sefaletle ilgili de sürekli topun taca atılması, çalışanda dayanacak hal bırakmamıştır. Türk doktorlarının sorunlarına sürekli kulak tıkanarak yabancı doktor rüyalarına dalınmakta, niteliği olmadan ucuz işgücü için ince hesaplar yapılarak, yabancı doktor rüyalarına dalınmaktadır. Asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ağır iş yükü altında adeta kan ağlamaktadırlar.” dedi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI SÜSLÜ TOPLANTILARDA ÇÖZÜLEMEZ’

Hükümetin, sağlık çalışanlarının meselelerine hala uzak olduğunu kaydeden Kurşunoğlu, "Memurlarımız yok sayılmış, hizmetliler görevini yaptıkları memur kadrosuna atanmamıştır. Kısacası sağlık hizmetlerinde görev alan doktorumuzdan hemşiresine, ebemizden sağlık memurumuza, sağlık teknisyenine, teknik personelden memura, hizmetli arkadaşlara kadar her birinin sorunu ve sıkıntısı vardır. Kısacası dertler boyu aşmış, sabır taşı çatlamıştır ama hala çözümden uzak açıklamalarıyla iktidar, sorunlara ne kadar uzak olduğunu ortaya koymaktadır." dedi.