Denizli’de 7 Mart 2014 tarihinde, Denizli eski belediye başkanlarından Ali Aygören döneminde merhum Vali Recep Yazıcıoğlu adına yapılan İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Parkı’na, Ankara'da düzenlenen bir törenle "Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar" kategorisinde birincilik ödülü verildi. Denizli Belediyesi tarafından yapılan ilave düzenlemelerle 28 Ekim 2006 tarihinde bir kez daha dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan parkın ödüllendirilmesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde sevinçle karşılandı.

Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği dergisinin organize ettiği Plant Ödülleri, Ankara'da düzenlenen törenle verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye genelinden yarışmaya katılan belediyelerle çok sayıda davetli katıldı. Üretici, Uygulama, Proje ve Bakım olmak üzere dört ana başlıkta düzenlenen yarışmaya Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar kategorisinde katıldı. Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı, Prof. Dr. Hayran Çalem, Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Ediz Hun, Yılmaz Aktaş ve Selami Doğancı'nın da bulunduğu seçici kurul, parkı kullanım amacı itibariyle bir tema içeren, insanlar için ilgi çekici, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve ekolojik hayatın devamlılığı esasına dayalı olmasından dolayı birinci seçti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan adına törene katılan Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, ödülü Bakan Yardımcısı Atabek'ten aldı. Özsoy, yaptığı açıklamada İncilipınar Parkı ile büyük bir mutluluk ve gurur yaşadıklarını belirterek, Denizli'nin yeşil alan projeleriyle Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu, bu unvanını yeni projeleriyle sürdüreceğini kaydetti.