Mersin merrkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, depremin değil, plansız yapılmış binaların insanları öldürdüğünü belirtti.

Tuna yaptığı açıklamada Toroslar Belediyesi olarak vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir çok çalışmaya imza attıklarını vurgularak, planlı ve ruhsatlı yapı noktasında önemli mesafeler kat ettiklerini kaydetti.

Toroslar’da kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için göreve geldiklerinde ilk iş olarak ilçe halkının ruhsatlı yapı yapmasını sağlamak amacıyla ruhsat ve yapı kullanma izin belgesi harçlarında yüzde 57’lere varan indirimler uyguladıklarını ifade eden Tuna şöyle konuştu: "2004 yılında inşaat ruhsat harçlarında yüzde 50, yapı kullanma izin belgesi harçlarında ise yüzde 57 indirim yaptık. Bizden önceki süreçte yılda 100 tane ruhsat verilirken şimdi Mersin’de en çok ruhsat veren belediye haline geldik. Bölgemizdeki eski binaların ıslah edilmesi ve daha sağlıklı bir hale getirilmesi için de uğraş veriyoruz. Biz her zaman şunu söylüyoruz, depremler doğanın kanunu ve Allah’ın takdiridir. Deprem hafife alınacak bir doğa olayı değildir. Bu konuda tedbiri alacaksın ve takdiri Allah’a bırakacaksın."