Kahramanmaraş fıkra gibi bir olaya da şahitlik yapıyor. 2015 yılında depreme dayanıklı olmadığı için düçlendirilen 12 Şubat Stadyumunun yıkılmasına kararı verildi. Yıllardır yeni bir stad için mücadele veren Kahramanmaraşspor taraftarlarının bu haklı talepleri yerine getirilmezken son gelen haber spor kamuoyunda deprem etkisi yarattı. Son gelen habere göre 12 Şubat stadyumu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılacak. 3 hafta sonra başlayacak yeni sezonda Kahramanmaraşspor'un maçlarını Şanlıurfa ya da Osmaniye'de oynayacağı tahmin ediliyor.

MEHMET CEYHAN! TAKIMI LİGDEN ÇEKTİK

Kahramanmaraş kamuoyu 12 Şubat Stadyumunun yıkılacağı haberiyle çalkalanırken bir haberde Kahramanmaraşspor eski başkanı Mehmet ceyhan'dan geldi. Mehmet Ceyhan, gönüllü yöneticilerle yaptıkları toplantı sonrası takımı ligden çekme kararı aldıklarını söyledi. 

DEPREM GÜÇLENDİRMESİ İŞE YARAMADI MI?

6 yıl önce depreme dayanıklı hale getirmek için güçlendirme yapılan 12 Şubat Stadyumu için yıkılma kararı verilmesi şok etkisi yaratırken akıllata şu soruları getirdi. Deprem güçlendirmesi için ne kadar para harcandı? Deprem güçlendirmesi işe yaramadı mı? Deprem güçlendirmesi istenen sonucu vermediyse yüklenici firmaya dava açıldı mı? Yüklenici firma deprem güçlendirme çalışmasını usulüne uygun yapmadı mı? Konuyla ilgili kişi, kurum ya da firmaya dava açıldı mı? Sorumluluk kimde ya da kimlerde? Madem güçlendirme işe yaramayacaktı neden o kadar para harcandı? Harcanan ve boşa giden o kadar para sorumlulardan tazmin edilecek mi? 

NELER YAPILMIŞTI?

1982 yılında spor amaçlı hizmete açılan, 1990 ve 2010 yıllarında tadilatı yapılan ve en son Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2014 yılında yeniden kapsamlı tadilata alınan statta, deprem güçlendirmesi yapılmış, açık tribünlerin üzeri kapatılmış, Çim yüzeyi, tribün koltukları, ışıklandırma sistemi, ses düzeni, led videolu skorboard, soyunma odaları modernize edilmişti.