Merkez üssü Çöçelli ve Hanobası köyü olan 4,7 ve 4,4 büyüklüğündeki iki deprem, kimi vatandaşları tedirgin etti. 19 Eylül'deki 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından önceki gün art arda yaşanan depremle birlikte Narlı beldesindeki vatandaşlardan bazıları sokağa ve evlerinin bahçesine çadır kurdu. 
     Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 aydır bölgede artçı depremler meydana geldiğini ve halkın bu durumdan tedirgin olduğunu ifade etti. İki gün önce yaşanan 4,7 ve 4,4 büyüklüğündeki depremden sonra bazı kişilerin çadırlarda yaşam sürdürdüğünü anlatan Ergücen, şunları kaydetti: 
     ''Deprem için alınacak önlem mutlaka var. Özellikle yapılacak binaların zeminin sağlam olması ve zemin etütlerinin yapılaması gerekir. Bunlar depremin risklerini azaltır. Halkımızı uyarıyoruz. Mutlaka mühendislik verilerine dayanan ve projeleri olan alanlarda ev yapmalarını istirham ediyoruz. Tedirgin olmaktansa tedbirli olmakta fayda var.'' 
     Ergücen, bazı ailelerin bahçe ve caddelere kurdukları çadırlarda yaşadığını, olumsuzluklara karşı tedbirli olmanın bir zorunluluk olduğunu ifade etti. 
     
     -Çadırda yaşıyorlar- 
     
     Belde sakinlerinden Mehmet Tango ise deprem nedeniyle bahçeye çadır kurduklarını ve ailesiyle birlikte geceyi burada geçirdiklerini söyledi. Çocuklarının derslerinin aksamaması için çadıra elektrik çektiklerini anlatan Tango, ''Yaklaşık 3 aydır durumumuz böyle. 2 gün önceki depremden dolayı çoğu insan çadırlarda yatmaya başladı'' dedi. 
     Sevde Tango da depremden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu ifade ederek, ''Ev hanımıyız işlerimizi rahatlıkla yapamıyoruz. Hele hele yemeklerde çok sıkıntı çekiyoruz. Eve çıkmak istemiyoruz. Özellikle de bayanlar için bu durum çok zor'' diye konuştu. 
     Hamile olduğu için evine çıkamadığını dile getiren Cennet Gürbostan ise hastalığından dolayı çadırda çok zorlandığını kaydetti. 
     Engelli kızı için tedirgin olan anne Hatice Karaaışık da evlerinde yatamadıklarını ifade etti. 
     Pazarcık ilçesinde önce gün gece 4,7 ve 4.4 şiddetinde deprem yaşanmış, can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem nedeniyle vatandaşlar tedirgin olmuştu.