Türkiye, sallandı.. Çorum'da 3.3, Gökova'da 4.2, Sivas'ta ise 3.6 şiddetinde sarsıntılar meydana geldi.. Uzmanlar, bu depremlerin rutin olduğunu belirtti, ancak uyarılarda bulundu.. Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi çevresinde deprem potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, Ankara'nın çevresinde de diri faylar olduğuna işaret etti..

Dün ülke genelinde yaşanan depremler korkuttu.. Çorum 3.3, Gökova 4.2 ve Sivas 3.6 ile sallandı..

Vatandaşlar, depremler nedeniyle kısa süreli korku yaşadı ancak uzmanlar bu sarsıntıların normal olduğunu belirtti.

"4 ile 5 büyüklüğünde ülkemizde her ay 15 deprem meydana gelmekte. Özel bir önlem alınmasını gerektirecek bir durum yok. Doğal birer aktivite bunlar."

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doktor Bülent Özmen, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi ile ilgili ise "uyarıda" bulundu..

"Burada müthiş bir stres birikimi var. Deprem kendini burada zaman zaman kahramanmaraş pazarcık civarında kendini hatırlatıyor. Yani bu bölgede büyük bir deprem olursa Türkiyenin diğer yerleri gibi bizi şaşırtmaz. Yani deprem üretme potansiyeli çok yüksek olan bir bölge."

Özmen'in, yıllarca deprem tehlikesi bulunmadığı iddia edilen Ankara için de uyarısı vardı..

"Geçtiğimiz aylarda mta tarafından diri bir fay haritası yayınlandı. İç Anadolu bölgesinde ve ankara çevresinde yeni diri faylar tespit edildi. dolayısıyla bütün bu kriterler bize Ankara'nın deprem tehlikesinin sanılanın aksine çok daha yüksek olduğunu gösteriyor."