Bursa’da düzenlenen deprem tatbikatında, arama kurtarma köpeği öğrencilerin arsında kalınca ezilme tehlikesi atlattı.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Bursa’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Hafta münasebetiyle valilik ziyaretiyle başlayan kutlamalar, çeşitli okullarda deprem eğitimi ve tatbikatıyla devam etti. Bu kapsamda, Osmangazi ilçesi Akpınar Ortaokulu'nda da temel afet bilinci eğitimi ve deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Sınıflarda temel afet bilinci eğitiminin ardından sirenlerin çalmasıyla deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Heyecanlı anların yaşandığı tatbikat sırasında öğrenciler ilginç görüntüler sahneledi. Sordukları sorularla Bursa AFAD ekibini zorlayan öğrenciler, özellikle deprem anında nasıl kurtulacaklarını merak etti.

OĞLUNUN SINIFINDA DEPREM ‘TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ’ VERDİ

Bursa AFAD ekibinden eğitim sorumlusu İsmail Can, tatbikat için geldiği Akpınar Ortaokulu'nda, 6. sınıfta okuyan oğlu Burak Can’ın sınıfında eğitim verdi. Baba ve oğlun heyecanlı anlar yaşadığı eğitim sırasında, yer yer baba-oğlu birbirlerine yönelttikleri sorularla hoş sürprizin tadını çıkardı.

Sınıfta İsmail Can’ın verdiği eğitim sonrasında sirenlerin çalmasıyla öğrenciler sıraların yanına cenin pozisyonu alarak, hayatta kalma tatbikatı yaptı. Sirenlerin durmasıyla birlikte sınıftan en kısa zamanda tahliye tatbikatı yaşandı. Öğrencilerin hep birlikte kapıya yönelmesi ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Eğitimin çok iyi geçtiğini belirten öğrenciler, deprem anında nasıl hayatta kalacaklarını öğrendiklerini söyledi.

Eğitim sonunda arama kurtarma köpekleri tarafından kısa bir gösteri sunuldu. Verilen komutları yerine getirme ve yön bulma gibi gösteriler sunan arama kurtarma köpeğine öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Eğitmenin getirmesi için attığı topun öğrenciler arasında kaçmasıyla köpek de peşinden gidince ilginç görüntüler oluştu. Öğrencilerin korku ile birlikte sevmek için köpeğin üzerine çullanmasıyla bir anda ortadan kaybolan köpek, eğitmenin araya girmesiyle öğrencilerin arasından kurtarıldı. Bir süre daha gösteriye devam eden eğitim köpeği, tam ayrılacağı sırada yine öğrencilerin sevmek için kendisine doğru koşmasıyla bir anda arada kaldı. Eğitmeninin öğrencilerin arasından kurtardığı köpek getirildiği araca konularak götürüldü.

Akpınar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emine Şenay Köse, okulda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla tatbikat düzenlediklerini belirterek, “Okulumuzda AFAD ekibinin yaptığı deprem eğitim ve tatbikatı düzenlendi. AFAD eğitimine teşekkür ediyoruz. Deprem tatbikatı sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.” dedi.