Eskişehir'de 39 yaşındaki depremzede berber Ömer Faruk Akceylan, '17 Ağustos Berberi' adlı işyerinde müşterilerini her 17 Ağustos günü ücretsiz traş ediyor. 17 Ağustos depremini Gölcük'te yaşayan ve deprem gecesi oturduğu apartman yerle bir olan Akceylan, depremi unutturmamak için geleneksel olarak her yıl 17 Ağustos günü ücretsiz traş yapıyor.

Deprem sonrasında 63 yaşındaki babasıyla, babasının doğum yeri olan Eskişehir'e geldiklerini belirten Akceylan, "Depremde her şeyimizi kaybettik. Eskişehir'de yeniden hayata tutunduk. Elbirliği ile berber dükkanı açtık. Biz de o gün söz verdik. 1999 depremini unutturmayacağız. Her yıl deprem günü ücretsiz traş yaparak, deprem gerçeğine dikkati çekiyoruz. Bugün sabah saatlerinde Eskişehir’de meydana gelen 2.9’luk deprem de çok korktuğunu belirten Akceylan, "Ne zaman bir deprem olsa 17 Ağustos depremini hatırlatıyor. Sabah 15 sene önceki olay yaşadım adeta" dedi. Akceylan, işyerinin önüne '17 Ağustos'u unutturmayacağız' yazılı bir pankart astı.

SABAH DEPREMLE UYANDILAR

Bu arada Eskişehir 17 Ağustos'un yıl dönümde sabah saatlerinde depremle uyandı. Sabah saat 07.40 sıralarında meydana gelen 2.9'luk deprem şehir merkezinde hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, sabah saat 07.40 sıralarında merkez üssü Odunpazarı Bölgesi olduğu öğrenilen 2.9'luk deprem şehir merkezinde hissedildi. Diğer yandan depremin 5.2 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi.