Bursa'da, derede bir kadın cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken kimliği henüz belirlenemeyen kadının ölüm sebebi, yapılacak otopsi sonucu netlik kazanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi otobüs İşletmesi arazisindeki prefabrik binanın sökme işinde çalışan Barahan Ispaha isimli kişi, Nilüfer Deresi'nde bir kadının sürüklendiğini gördü. Çevrede çok sayıda insan olmasına rağmen Ispaha, dere kenarından koşarak sürüklenen kadını takip etti. Avrupa Konseyi Bulvarı'na kadar yaklaşık bir kilometre kadar yürüyen Ispaha, dereye girerek kadını dere kenarına çıkarttı. Ispaha'nın arkadaşları durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede kadının hayatını kaybettiği tespit edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 45-50 yaş arasında olduğu tahmin edilen kadının vücudunda herhangi bir kesici bıçak veya kurşun izine rastlanmadı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı. Henüz kimliği belirlenemeyen kadının, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsi sonucu netlik kanacak. Kadının, düşme sonucu akıntıya kapılarak boğulmuş olabileceği tahmin ediliyor. Kadının baş tarafındaki yara izi dikkat çekti. Yara izinin kadının dereye düşmesi anında kafayı yere vurmasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

ÇEVREDE ÇON İNSAN VARDI AMA BEN GİRDİM
Prefabrik binanın söküm işinde çalışan Ispaha, kadın cesedini dereden nasıl çıkarttığını gazetecilere anlattı. Ispaha, şunları kaydetti: "Prefabrik binayı söküyorduk. Baktık, bir kadın akıntıya kapılmış yüzüyordu. Güvenliğe söyledik. Takip etmeye başladık. Burada uygun yer bulduk, atladım, çıkardım. Yaşama ihtimali olduğu düşüncesiyle peşinden koştum ve dereden çıkarttım. Çevrede çok insan vardı ama onlar hareket etmeyince ben girdim. Ağzı sürekli suyun içerisindeydi."