CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, derelerin, kanyonların, yaylaların ve eko turizm alanlarının ranta kurban edilmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada ülkede derelerin HES adı altında bir avuç zümreye 'peşkeş' çekildiğini savunarak, derelerde sonra sıranın yaylalara ve kanyonlara uzandığını kaydetti. AKP iktidarında nerede bir yeşil, akan dere ve yayla görüldüğünde hemen ranta açılmaya çalışıldığını iddia eden Kara, bu konunda Manavgat Ahmetlerlilerin iyi bir direniş sergileyerek kanyona HES yapılmasına izin verdirmediklerini ifade etti.

Ahmetlerlilerin doğal su kaynaklarının korunmasındaki hassasiyetin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Kara, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın en yaşanılır yerleri arasında gösterilen Uçansu Şelalesi'nin aktığı Alara Çayı'na HES yapılmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Manavgat'ta partililerle bir araya gelen Kara, şunları kaydetti: "CHP olarak ekolojik turizm alanlarımız, yaylalarımız ve derelerimizin talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Su kaynaklarımızın korunması için Edirnede'den Kars'a, Rize'de Artvin'e, Antalya Gündoğmuş Uçansu Şelalesi'ne, Köprülü Kanyon'a nerede bir mağduriyet görürsek halkımızın yanında olacağız. Hakla iç içe olacağız. Halkımızın yerinde tespit ettiğimiz sorunları da hemen Meclis'e taşıyacağız. CHP vekilleri hep halkın arasında göreceksiniz. Birilerine rant için derelerimize kilit vurdurmayacağız."