Sakarya'da şiddetli yağış ile birlikte derenin getirdiği atıklar Sapanca Gölü'nde kirliliğe yol açtı. İstanbuldere'nin göle karıştığı alanda sahil pet şişe, boru, saksı, yalıtım malzemesi ve odun parçaları gibi atıklarla doldu.

Sapanca ilçesinde önceki geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış, derelerin debisini yükseltti. Suların yükselmesiyle yatakları genişleyen dereler, çevresine atılan atıkları içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'ne taşıdı. Özellikle ilçe merkezinden geçen İstanbuldere'nin taşıdığı atıklar sahilde kirliliğe neden oldu. Dere kenarındaki site çalışanları, sahile vuran pet şişe, boru, saksı, yalıtım malzemesi ve odun parçalarını kendi çabalarıyla temizlemeye çalıştı.

Kirlilik su kuşlarını da etkiledi. Vatandaşların yiyecek vererek besledikleri ördekler, atıklar nedeniyle kıyıya çıkmakta güçlük çekti. Osman Yüksel isimli vatandaş, dere havzalarını iyi kullanmayan vatandaşların attığı atıkların göle aktığını kaydederek, "Sahil tarafıyla pek ilgilenen de yok. İnşallah ilgilenirler. Güzellikler ortaya çıkar. Sapanca'nın en pis akan deresi İstanbuldere'dir. Çünkü bu dere havzasında bulunan mahallelerin atmış olduğu atıkların biriktiği yer burası. Daha başka derelerde bu kadar pislik olduğunu düşünmüyorum." dedi.