Manisa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından, "makul şüphe" gerekçesiyle baskın düzenlenen Manisa Eğitim Gönülleri Derneği (MEGDER) Başkanı Ülker Ercoş, tek suçlarının vatanını seven güzel insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Ercoş, 14 senedir hiç suça karışmamış, hiçbir toplumsal olaya karışmamış derneğe Terörle Mücadele, Kaçakçılık Şube’den, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden polislerle gelinip baskın yapılmasının, kendilerini manevi olarak rencide ettiğini kaydetti.

'SUÇ UNSURU ARAMAK İÇİN BASKIN YAPMIŞLAR'

MEGDER Başkanı Ercoş, “Sabah saatlerinde polisler derneğimize gelmişler. Aldıkları kararda şu yazıyordu, bir suç unsuru aramak üzere buraya gelmişler fakat derneğimizde hiçbir suç unsuru bulamadılar. Bilakis gerekli olan resmi evrakların hepsini toparlayıp gittiler. Derneğimizin hazırlamış olduğu, yapmış olduğu çalışmaları, dökümanları toplayıp gittiler. Hiçbir unsuru bulamadılar. Manisa’nın 14 senelik bir derneğiyiz. 2001’den beri Manisa’da faaliyet gösteriyoruz. Gerek Manisalı hanımlarla gerek üniversiteli kız öğrencilerle birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. 14 senedir hiç suça karışmamış, hiçbir toplumsal olaya karışmamış Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne bugün Terörle Mücadele, Kaçakçılık Şube’den, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden polislerle gelerek bizi manevi olarak rencide ettiler ama biz dimdik duruyoruz. Yaptıklarımız meydandadır. Yapacaklarımız da yaptıklarımızın teminatıdır. Biz yine 14 senedir olduğu gibi Manisa Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak Manisalı hanımlar ve kız öğrencilerle birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. İmza atacağız ki bu vatana güzel evlatlar, hayırlı insanlar yetiştirelim, ahlâklı, terbiyeli, vatanını seven insanlar yetiştirelim istiyoruz. Bütün amacımız bu.” dedi.

'TEK SUÇUMUZ ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKMAK'

Tek suçlarının öğrencilere sahip çıkmak olduğunun altını çizen Ercoş, “Tek suçumuz vatanını seven, güzel insanlara sahip çıkmak. Bilgisayarımız yok. Güvenlik için kullandığımız kameralarımız vardı, kamera kayıtları ve cihazları aldılar. Dernek karar defterini aldılar, üç parça kayıt defterimiz vardı. Yapılan bağış makbuzlarını aldılar. Yapılan faaliyetlerin davetiyelerini aldılar. Yapılan programların çıktılarını aldılar. Sadece evrak, faturalar, su faturaları, elektrik faturası, doğalgaz faturası, bunlar toplanıp gitti. Kira sözleşmemizi götürdüler. Üye kayıt defterimiz gitti.” diye konuştu.

'ONUR VE GURURLA BU DERNEĞİN BAŞKANLIĞINI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Bilerek yaptıkları hiçbir suç olmadığını söyleyen Ercoş, “Biz ev hanımlarıyız. Bütün yönetim kurulumuz ev hanımı. Aramızda hiç kimse profesyonel bir dernek yöneticisi değil. Ben 5 senedir dernek yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum ama amatörce yapıyorum fakat profesyonel bir ruhla buradayım ve burada duracağım. Onurla ve gururla bu derneğin başkanlığını yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Bulunan hiçbir suç unsuru yok. Arama için sabah saat 10.00’da geldiler, saat 14.30’da bitti arama. Yazık, devletin polisinin böyle bir yerde zaman geçirmesi bence çok yazıktır.” şeklinde konuştu.