Zonguldak'ta, karaciğer kanserinden vefat eden Kıbrıs Gazisi Mehmet Özdağ(62), son yolculuğuna uğurlandı. Zonguldak Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, 1 yıldır tedavi gören gazinin devlet yetkilileri tarafından yalnız bırakılmasına tepki gösterdi.

Kıbrıs Gazisi olan memur emeklisi Mehmet Özdağ, tedavi gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uyguma ve Araştırma Merkezi'nde bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Özdağ'ın cenazesi Acılık Hz. Ali Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Askerler, Özdağ'ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında nöbet tuttu. Özdağ'ın cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Zonguldak Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, "Bizler yalnızız, devlet nerede? Bizim gazilerimizin neden yanında olmamaktadır? Bir yıldan beri gazimiz hastanede yatıyor. Devlet büyüklerimiz yanımızda olmadıktan sonra bugünlerde yanımızda olmasının anlamı yoktur. Bu topraklar kolay kolay kazanılmamıştır." diye tepkisini dile getirdi.