Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, İmralı'daki Abdullah Öcalan varken idamın geri getirilemeyeceğini söyledi. Özgecan Aslan cinayetinden sonra gündeme gelen idam tartışmalarına değinen Kurmartaşlı, "Biz şehit aileleri ve gaziler olarak idamın gelmesini istedik. Şimdi idam isteyenlere sesleniyorum; İmralı'daki Abdullah ağabeyiniz varken idam gelmez." dedi.

Mersin'de üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden sonra kamuoyunda dile getirilmeye başlanan "İdam cezası uygulansın" talebini değerlendiren Kumartaşlı, şehit aileleri ve gaziler olarak uzun zamandır terör örgütü üyelerinin idamla cezalandırılmasını istediklerini hatırlattı. Kumartaşlı, cinayetinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Bir ruh hastası, insanlıktan çıkmış cani, kızımızı hunharca öldürdü. Bu olaya en yüksek perdeden tepkimizi koyuyor, kınıyor ve en ağır şekilde cezalandırılmasını bizler de istiyoruz. Hatta idam edilmelerini istiyoruz. Aileye başsağlığı dileyerek şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu buradan belirtiyoruz. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak hemen her basın açıklamamızda 'Memlekete idam cezası getirilsin’, ‘Bölücü başı, bebek katili Öcalan asılsın' dedik." diye konuştu.

'İKTİDAR SEÇİM ÖNCESİ MEMLEKETİN GAZINI ALIYOR'

Kumartaşlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından idam cezasıyla ilgili açıklamalar yapılmasının ardından milletvekili olmak isteyen kişilerin de 'İdam cezası gelsin' demeye başladığını anlattı. Kumartaşlı, şunları söyledi: "İnsanların kendi vicdanını dinleyerek, kendi eşini, kızını, oğlunu düşünerek bu kişilerin açıklama yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu ülkede idam getirilmez beyler, bayanlar. Hiç beklemeyin. Seçim öncesi memleketin gazı alınıyor. İmralı'da terörist başı, bebek katili İmralı canisi Abdullah ağabeyiniz oldukça bu memlekete idam getirilmez beyler, bayanlar."

'ASKERLERİMİZ ŞEHİT EDİLİRKEN İDAM NEREDEYDİ?'

Terör örgütünün Türk Ordusu'na karşı kin ve nefret beslediğini, idam tartışmalarının da bu çerçevede ilerlemesi gerektiğini kaydeden Kumartaşlı, terör saldırılarında şehit düşen 2 askeri örnek gösterdi. Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen, 13 Ekim 2010'da, Tunceli Ovacık'ta çatışmada şehit edildi. Mergen, 73 kurşunla şehit edildi. Bunu otopsi raporlarından öğreniyoruz. Nasıl bir kindi bu? Yasin Mergen bekardı ama onun da annesi vardı. Belki evlenecekti, kız çocuğu olacaktı. Neden onun ailesini düşünmüyorsunuz da şimdi idam çığırtkanlığı yapıyorsunuz? 21 Ekim 2007'de Dağlıca'da şehit olan Piyade Er Yavuz Öztürk, şehit olana kadar teröristlere karşı koydu. Teröristler, Yavuz Öztürk'ün 2 gözüne kurşun sıkıyor. Bu saldırılarda neden idam gündeme gelmedi?"