Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Kahramanmaraş Emniyeti'nde görevli polisler, il genelinde faaliyet gösteren okul ve dershanelere baskın düzenledi. Operasyonun gerekçesi isimsiz bir şahsın ‘vergi kaçakçılığı’ ihbarı olarak gösterildi. Kurum Avukatı Alpaslan Özdemir ise operasyonun tamamen algı operasyonu olduğunu savunarak, "Vergilerle ilgili ihmal olsa ilgili kurumlar gerekeni yapar." dedi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı bir ihbar üzerine geniş kapsamlı operasyon başlattı. B.A adlı şahıs tarafından yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Kahramanmaraş il merkezi, Afşin, Göksun ve Elbistan’da özel eğitim kurumlarına baskın yaptı. Onlarca polis, içlerinde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın da açılışını yaptığı özel eğitim kurumlarının kayıtlarını incelemeye aldı. Kurum avukatlarının da hazır bulunduğu aramalar sonunda dershane ve okulların bilgisayar imajları alındı.

Elbistan’da faaliyet gösteren Bereket A.Ş Kurum Avukatı Alpaslan Özdemir, bu operasyonun tamamen algı operasyonu olduğunu söyledi. Özdemir, “Bir vatandaşın vergi usulsüzlüğü yapıldığı gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na müracaatı bulunuyor. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı bunu gerekçe göstererek operasyon yapıyor. Vergilerle ilgili bir ihmal olsa ilgili kurumlar zaten gerekeni yapar. Biz, kurumlarımızın itibarı için gerekli adli müracaatlarımızı yapacağız.” dedi.